'Miraç’ ulvi bir yükselişin sembolüdür'
banner135

Şirin, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya oradan da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden ‘Miraç’, Hz. Peygamberin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolüdür" dedi.

Yüce Peygamberimizin hikmet dolu bu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesinin, İslam âleminin inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez yere ve öneme sahip olduğunun altını çizen Alaca TSO Başkanı Şirin, "Çağımız; manevi ve kültürel değerlerin muhafazasının günden güne zorlaştığı, iyilik, barış, dostluk, kardeşlik, paylaşma ve merhamet gibi hasletleri diri tutmaya, yaymaya ve yüceltmeye daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdir" şeklinde açıklama yaptı.

İNSAN SAĞLIĞINI CİDDİ BOYUTTA TEHDİT EDİYOR

Öte yandan özellikle Dünyayı tehdit eden ve ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs belasına karşı ülkece ciddi bir mücadele yürütüldüğüne değinen Şirin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İnsan sağlığını ciddi boyutlarda tehdit eden bu salgından en az seviyede etkilenerek, atlatabilmek için Devletimiz önemli tedbirler almakta ve uygulamaktadır. Bizlere düşen görev; bu tedbirlere harfiyen uymak ve Miraç Kandili vesilesiyle yapacağımız dualarda Yüce Rabbimizden bu belanın defi için niyazda bulunmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Alacalı hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin, Alem-i İslâm’ın Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden başta salgınlar, terör, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını temenni ediyorum."

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.