Mevlid Kandili için program düzenlendi
banner135

Programda şiirler, Kur'an-ı Kerim, ilahiler okundu, video gösterileri yapıldı ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
Programa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kutlama programı, Okul Müdürü Kasım Kütük ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç'ın konuşmalarıyla son buldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yüreklere dokunan, içimizi ılık ılık eden bu programı hakkıyla yerine getiren İlçemiz Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz. Mevlid Kandili Hicri takvime göre; Rebiülevvel ayının 12. gecesi. Sözlükte "Doğum yeri ve zamanı" anlamına gelen Mevlid, İslam kültüründe özellikle Hazreti Muhammed'in doğumunu, bu kapsamda yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılıyor. Mevlid Kandili, İslam toplumlarında peygamber sevgisinin kültürel hayata yansıması olarak asırlardır kutlanıyor. Bu kutsal günde Hz. Muhammed anılacak, namazlar kılınacak. İbadetler gerçekleştirilecek. İslam peygamberi Hz. Muhammed'in doğum günü her sene olduğu gibi bu sene de yine coşkuyla idrak edilecek" dedi.

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.