Koçhisar ile Ekonomiye Katkı
banner135

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Koçhisar Barajı’nın Çorum’a ve ekonomiye kazandırdığı ve ekonomiye sağladığı katkılar açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Çorum’a yaptığı yatırımlarla Çorum ilinin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği belirtildi.

Çorum’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığı vurgulandı.

Ayrıca, Çorum’un eski ve önemli yerleşim yerlerinden biri olan Çorum Koçhisar havzası suladığı verimli arazileriyle; Ülkemiz tarımsal üretiminde önemli bir yere sahiptir. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak ilçeye inşa edilen Baraj, Gölet, Sulama tesisi ve taşkın koruma tesisleri çalışmalarıyla çiftçiler desteklendiği kaydedildi.

Çorum Koçhisar Sulamasında Çalışmaların Tamamlanması ile Çorum Toprakları Bereketlendi

Çalışmaları tamamlanan Çorum Koçhisar Sulaması kapsamında 2019 yılında 75 bin 680 dekar tarım arazisinin sulandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Proje kapsamında CTP ve HDPE boru hatları, borulu şebeke sanat yapıları, sulama sahasındaki işletme ve bakım yolları ve ilgili sanat yapıları inşa edilerek ( Şebekede 55 bin 900 metre CTP boru, 188 bin 200 metre PE100 boru imalatı ile 2264 adet sanat yapısı tamamlanmıştır) tamamlandığını ifade etti.

Bölge İnsanına Tarımsal Kalkınmada Çağ Atlatan Proje

Modern sulama sistemi ile inşa edilen projenin hayata geçmesi ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimin hem de yörede ürün çeşitliliğinin artacağının altını çizen Genel Müdür Aydın, ‘Bu kapsamda kıraç arazilerde sadece arpa, buğday ekimi hasadı gerçekleştirilirken, Koçhisar Sulaması Projesi ile Çerez Ayçiçeği, Mısır, Şeker Pancarı üretimi gerçekleştirildi. Bunların yanı sıra patates ve soğan üretiminde 5 kat tarımsal verimlilik artışı sağlanmış olup proje ile 2019 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 56.760.000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirterek projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.