KGK Yerel Medya Yürütme Kurulu toplandı
banner135

Yaklaşık iki saat süren toplantı dünyayı ve ülkemizi tehdit altına alan Kovid-19 un etkileri ve alınan tedbirlerin iller arasındaki uygulama yöntemleri, bunların basın kuruluşlarımız üzerindeki olumlu olumsuz etkilerinin değerlendirilmesi şeklinde sürdürüldü. Toplantıya KGK Çorum İl Temsilcisive Alaca Lider Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş katıldı. 

Toplantının bir bölümüne KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim de katılarak görüşlerini dile getirdi. Dim, özellikle Avrupa ülkelerindeki durumu gözlemledikten sonra ülkemizin yakalamış olduğu başarının hiç de küçümsenemeyeceğini ve bu ivmenin asla düşürülmemesi gerektiğini belirtti. Dim, “Başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin bu tehdidin ülkemiz sınırlarına ulaştıktan sonraki çalışma ve gayretlerinin sonuçlarını bugünlerde daha iyi görüyoruz. Bu bir savaşsa bunu kazanmaya yaklaşan ülkeler arasında bizler, bulunduğumuz coğrafyadaki en iyi ülkeyiz. Özellikle havaların ısınması ile oluşabilecek esnemelere asla müsaade edilmemesi için özellikle basın mensubu arkadaşlarımızın hassasiyet göstermeleri ve yayınlarının büyük bölümlerinde bu konuları ön plana çıkarmaları gerekir” dedi. Küresel Gazeteciler Konseyi’nin önümüzdeki günlerde yapacağı çalışmalar hakkında da birtakım bilgiler veren Dim, Ramazan dolayısıyla tüm üyelerimizin ve milletimizin Ramazanlarını tebrik ederek ve KGK Yerel Medya Meclisi çalışmalarında başarılar dileyerek toplantıdan ayrıldı.

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Kurul toplantısının hemen ardından birincisini KGK Genel Merkezi’nde yapan Yerel Medya Meclisi Yürütme Kurulu’nun yaptığı ikinci toplantısına Osmaniye’den İsrafil Avcı, Konya’dan Murat Dönmez, Karabük’ten Serap Karaoğlu, Niğde’den Şerife Türkeş, Çorum’dan Hacı Odabaş veTokat’tan Kemal Özdilek katıldılar.

KGK Yerel Meclisi YK toplantısında Kovid-19 tedbirleri süresince basın kuruluşları ve çalışmaları hakkında genel değerlendirmeler yapıldı. Özellikle yaz sezonunun gelmesi ve olası tedbirlerin hafifletilme eğilimine girmesi sonrasında yapılabilecekler için bir takvim oluşturulması ve akabinde yeni toplantı ve gündemler için Osmaniye veya Niğde’de buluşma organize edilmesine ve ayrıca, önümüzdeki hafta Yerel Medya Meclisi’nin tüm üyeleriyle görüntülü bir toplantı yapılmasına da karar verildi.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.