İş Bankası 97. yılını kutladı
banner135

Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan İş Bankası, Atatürk'ün direktifleriyle İzmir Birinci İktisat Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda 26 Ağustos 1924 tarihinde kurulmuştu.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Alaca İş Bankası Şube Müdürü Burak Güçhan Yücel; “Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan İş Bankası, Atatürk'ün direktifleriyle İzmir Birinci İktisat Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda 26 Ağustos 1924 tarihinde kuruldu. İş Bankası ilk Genel Müdürü Celal Bayar'ın liderliğinde iki şube ve 37 personel ile hizmete başladı.Bu anlamda Başta Mustafa Kemal Atatürk ve kuruluş aşamasından bu güne emeği geçen değerli büyüklerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.” Dedi.BurakGüçhan Yücel, 97. kuruluş yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada; “ İş Bankası’nın, sorumlu bankacılık anlayışı ve “zekâ, dikkat, iffet, metotlu çalışma” prensiplerini uygulayarak nereye gelebileceğini, 97 yılın ardından nasıl halen genç, dinamik kalabileceğini, sektörün öncüsü olabileceğini gösterdi. Bankanın, sahip olduğu kaynakları en doğru alanlara tahsis ederken, hem hakiki manada bir bankacılık duruşu sergiledi hem de dijitalleşme ve teknolojiyi en doğru şekilde kullanma konusunda sektöre liderlik etmiştir.” Dedi.Yücel; “97 yıl önce 2 şube, 37 çalışanla çıkılan yolculukta bugün ulaştığımız teknoloji seviyesiyle geleceğe hazır; hizmet sunma anlayışımız ile sadece Alaca, Çorum, Türkiye ölçeğinde değil dünya ölçeğinde de önemli bir noktadayız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.