“İhaleyi ilansız yapan kurumlar suç işliyor”
banner135

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun “Temel İl-keler” başlıklı 5. Maddesinin 1. fıkrasında, “İdareler, bu kanuna göre yapılacak ihalelerde, saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenilirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarda ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur" ifadesi yer alıyor.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 5 Eylül 2019 tarihinde bir genelge yayınlayarak, “Doğrudan Temin" usulünün genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması gerektiğine dikkat çekmiş, mal ve hizmet atımlarının bölünmemesi, ihalelerin resmi ilan olarak duyurulması suretiyle, şeffaflığın ve rekabetin sağlanması uyarısında bulunmuştu. Vali Çiftçi, bu genelgesini 9 Mart 2021 tarihinde tekrarlamıştı.

Bu konuda yeni bir uyarı da, Basın İlan Kurumu’ndan geldi. Kurum, resmi ilanlarını sosyal medya hesaplarından yayınlayan Kırıkkale’nin Çerikli Belediyesi’ni yazılı olarak uyardı. BİK, yasanın öngördüğü rekabet ortamının oluşturulabilmesi ve kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanabilmesi için, ilanların Basın İlan Kurumu aracılığı ile yayınlatılmasının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Şükrü Demiray

Anahtar Kelimeler:
IhaleBasın İlan Kurumu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.