'Halkımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz'
banner135

Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Kent19 TV’de Gazeteci Mehmet Güley’in hazırlayıp sunduğu “Kent’in Başkanları” programına konuk oldu.
Burada göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmalarını anlatan Başkan Şaltu, “Söz verdiğimiz birçok projeyi yerine getirdik. Hatta söz verdiğimizin üstünde çalışmalar gerçekleştirdik. Bizler halkımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. Konuşmasında, seçim öncesinde 39 projenin sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Şaltu, bu sözlerin birçoğunu tamamladıklarını, devam eden projelerin de olduğunu aktardı.

20 BİN MASKE DAĞITTIK

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle aksayan projelerin olduğunu söyleyen Şaltu, salgın sonrasında aksayan projelerimizin de tamamlanması için çalışacaklarını ifade etti. İlçede koronavirüs tedbirleri kapsamında halk sağlığı açısından birçok kurum, kuruluş ve yerlerde dezenfekte çalışmaları yaptıklarını aktaran Başkan Şaltu, “Belediye olarak salgın sürecinde hijyen ve dezenfekte kurallarına uyduk. Dezenfekte edilmeyen yer kalmadı. Bütün kurum, kuruluş, mekanları, parkları halkımızın yoğun olarak kullandıkları alanları dezenfekte ettik. Bu süreçte 20 binin üzerinde maske dağıtımı gerçekleştirdik.” dedi.

“DOĞALGAZ’IN YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI”

Altyapı çalışmalırının birçoğunun tamamlandığını, çalışmaların halen sürdüğünü aktaran Şaltu, “Doğalgaz çalışmalarımızın yüzde 80’i tamamlandı. Eksik kalan bölgelerimizde ÇorumGaz ile işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıl sonu itibariyle bu rakam yüze 90’ı bulacak.
Birçok bölgemizde kanal çalışmalarımız yapıldı, yapılmaya devam ediyor. İçmesuyu hatlarımız yenilendi. Birçok bölgemize akıllı sayaç uygulaması getirdik. Makina Parkımızı yeniledik, 2 adet sıfır otobüs alarak halkımızın hizmetine sunduk.

YENİ NİKAH SALONU

Yeni nikah salonu yaparak bu alandaki eksiğimizi de giderdik. Belediye olarak EBYS sistemine geçtik ve WEB sitemizde yenilemeye gittik. Personelimizde yeni toplu sözleşme yaparak özlük haklarını iyileştirdik. Memurlarımızla Sosyal Denge Sözleşmesi imzaladık.

MEZBAHANE YENİLENDİ

Mezbahanemizi yenileyerek tekrar halkımızın hizmetine sunduk. Vatandaşlarımızın camilerimizde bizlerden sıcak su talebi vardı, bunları yerine getirdik. Eğitim kurumlarımızın her zaman yanında olduk ve bizden ne talep ettilerse yapma gayreti içerisinde olduk.

GÜNLÜK SICAK YEMEK

Aşevimizle günlük ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak yemek veriyoruz. Sosyal faaliyetlerimiz de salgın sonrasında devam edecek. Asfalt, kilittaşı, kaldırım taşı çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu alanda çalışmalarımız halen devam ediyor. Mahalle muhtarlarımızla salgın öncesi her ay düzenli olarak bir araya gelerek mahallelerimizin sorunlarını görüşüyoruz. Salgın sonrasında bu uygulamamız devam edecektir. Gençliğe ve spora destek veriyoruz. Bu desteğimiz ve çalışmalarımız her daim devam edecek.

ÜCRETSİZ CENAZE HİZMETİ

Cenaze hizmetlerini vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde veriyoruz.

GES PROJESİ

İlçemizde Güneş Enerji Sistemi projesini hayata geçirdik. Belediyemizin 55-70 Bin TL arasındaki elektrik giderini GES ile karşılayacağız inşallah.

3. ETAP TOKİ KONUTLARI

Pancar dairesinin yerini belediye olarak biz devralıyoruz. Makina parkımızı buraya taşıyacağız ve makina parkımızın yerine ise 3. Etap TOKİ konutlarını yapacağız. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra TOKİ ile ilgili başvuraları alacağız.

SANAYİ SİTESİNE TOPLANTI SALONU YAPILACAK

Sanayi caminin yanında belediyemizin bir arsası var. Esnafımıza burada bir toplantı yapbilecekleri, sosyal alan olarak kullanabilecekleri bir bina inşa edeceğiz. Yıl sonuna kadar bu çalışmamızı tamamlar, sanayi esnafımıza sunarız.

YÜZME HAVUZU

Gençlik ve Spor Bakanlığımızda Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile protokolümüzü imzaladık. 1000 metrekare kapalı alana sahip, yaklaşık 2000 metrekare alana kurulacak bir yüzme havuzumuzu olacak. Burada desteklerinden dolayı bakanımıza ve milletvekillerimize, il Başka-nımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.