Genç sadalar Alaca’da yarıştı
banner135

Çorum’dan 5 okulun katılımlarıyla gerçekleştirilen yarışma Alaca Hafız Süleyman Coşkun Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Bülent Gündem'in açılış konuşmasıyla başladı.
Gündem; “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Organizesinde Alaca Hafız Süleyman Coşkun İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde ve Alaca Belediye Başkalığının katkı ve destekleri ile “Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” Çorum İl Finaline hoş geldiniz. Vahy-i ilahinin muhatabı Alemlerin sultanı Fahri kainat efendimize selat ve selam olsun. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve okumak her müslümanın en hayırlı meşguliyetidir. Bunun için müslüman hangi yaşta olursa olsun Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için büyük gayret içerisinde bulunmalıdır. Bu gün burada esas amacımız bir imtihan veya yarışma yapmak değildir. Bizler biliyoruz ki bütün öğrencilerimiz başarılıdr. Amacımız, bu öğrencilerimizin bilgisini ölçmekten ziyade Rabbimizin bereketine vasıl olmakve onları teşvik etmek kaynaştırmaktır. Bu gün kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacaktır. Çünki güzel kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyan kimse kaybetmez.Hem dünyada hem de ahirette kazanır.Bu anlamda bu organizede maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu beye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç beye, İlçe Müftüsü Necdet Kahveci beye, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. Vatandaşlarımızın da yoğun ilgi ve katılımlarıyla gerçekleştirilen yarışma, katılımcı öğrencilerin birbirinden güzel Kur'an tilavetleriyle devam etti. Yarışmanın ilerleyen dakikalarında Hafız Süleyman Coşkun Anadolu İmam Hatip Lisesi korosunun hazırlamış olduğu ilahiler konukların beğenisine sunuldu. 
Yarışmanın neticesinde Çorum Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Emir Gökmen birinci olarak Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali'nde Çorum'u temsil etme hakkı kazandı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeler ikram edilerek program sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.