Gaziler, gençlerle buluştu
banner135

Alaca'da "19 Eylül Gaziler Günü" vesilesi ile 'Şehitlere ve Gazilere Saygı' konulu konferansı düzenlendi. 
Konferansta 15 Temmuz, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri, gençlerle bir araya geldi. 
Program, İlçe Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlendi. Belediye Kültür Salonu'nda yapılan programla 15 Temmuz, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazilerimiz öğrencilerle bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Garnizon Komutanı Üsteğmen Salih Çelik, Milli Savunma Bakanlığı'nın düzenlediği proje kapsamında gazileri gençlerle bir araya getirdiklerini belirtti. 


Salih Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Gazilik, kutsal kitabımız Kuran'da da şehitlikle birlikte kullanılmış ve övülmüştür.  Peygamber Efendimizin her iki kavramın faziletleri hakkındaki övücü sözleri, Türklerde "ölürsem şehit kalırsam gazi" prensibinin ortaya çıkarmıştır. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan gaziliğin, İslamiyet'in kabulü öncesine kadar gittiğini söylemek mümkündür. Dokuzuncu yüzyılda Horasan bölgesinde kullanılmaya başlanan ve Türk kültüründe yiğit, cesur, kahraman anlamına gelen "Alp" kelimesi, "Gazi" kelimesinin Türkçe karşılığı olarak kabul edilebilir. 


Şehitlik ve gazilik geçmişle olan duygusal bağı güçlendiren kavramlar olduğu kadar, kültürel devamlılığın da bir parçasıdır. Yaşayan gazilerimiz tarihimizin canlı tanıkları olup, onlar sayesinde geçmişle bugün arasında bir bağ kurulmakta ve geleceğe güvenle bakılmaktadır. Tük milletini bir arada tutan bu ruh, Türk ulusunun tarih boyunca birçok örneğini sergilediği engin vatan sevgisi, çağları aşan bir hakikat olarak günümüze kadar gelmiştir. Aziz şehitlerimiz ve gözümüzün nuru gazilerimiz, binlerce yıllık Türk tarihinin zaferlerle taçlanmış sayısız savaşları ile Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'na, Kore'den Kıbrıs'a, İç Güvenlik Harekatı'na ve en nihayetinde 15 Temmuz'da hain darbenin önlenmesine kadar yurdumuzun ve dünyanın her köşesinde milletimizin bağımsızlığı için kanlarını dökerek üzerinde özgür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı bize armağan etmişledir.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet altında birleşmiş olan Türk milleti, geçmişte Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta ve 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de halen hain terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında, Fırat Kalkanı Harekatında El Bab ve Cerablus'da, Zeytin Dalı Harekatında Afrin'de terörle mücadele faaliyetini bu azim ve kararlıkla yürütmektedir. Tarihin her döneminde kendi içinden binlerce kahraman yetiştiren bu topraklarda bugünde bizler tarihe tanıklık ediyoruz.Tarih boyunca vatanına ve toprağına göz dikmiş emperyalist güçlere karşı namus bildiği vatanını korurken canını ve kanını vermekten çekinmeyen aziz şehitlerimize ve gazilerimize olan sevgi, saygı ve muhabbetimiz halen günümüzde de yürütülen terörle mücadele sırasında verilen şehitlerimiz ve gazilerimiz ile birlikte artarak devam etmektedir. Gazilerimizden öğreneceğimiz çok önemli derslerimiz var.

Bizim için, vatan müdafaası için yaralanan gazilerimiz çok değerli. Gençlerimizin de gazilerimizden öğreneceği çok şey olduğunu düşündüğümüz için bu programı düzenledik. Yaşayan gazilerimizin hayat hikayelerinden, yolculuklarından ve o günün şartlarından alacağımız dersler var. Gazilerimizin cephede nasıl gazi olduklarını bizzat kendilerinden dinliyoruz. Programımıza katılım gösteren tüm gençlerimize teşekkür ediyorum." 
Konuşmaların ardından gazilerimiz hayat hikayelerini öğrencilerle paylaşırken, öğrenciler merak ettikleri soruları gazilerimize yönelttiler. Son olarak ise gazilerimizle gençler hatıra fotoğrafları çektirdiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.