Erol Kavuncu'dan Alacalı hemşehrimiz Vali Yakup Canbolat'a ziyaret
banner135

Ziyaretler kapsamında Bursa Valisi Alacalı hemşehrimiz Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Bursa’da çocukların üstün yararının korunması kapsamında bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldıklarını, incelemelerde yaptıklarını, tecrübe paylaşımında bulunduklarını, Çocuklarımızın ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için yapılan çalışmaları denetlediklerini ifade etti.

Kavuncu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projeleri ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa teşkilatının çocuklara yönelik yürütülen koruyucu aile projesine dikkat çekerek, izlenimlerini şöyle aktardı:

“Bursa ilimizde başarılı bir şekilde yürütülen proje ile, devletimizin gözetim, denetim ve tensipleriyle, "herhangi bir sebeple kendi ailesiyle kalabilme imkânı kalmamış" yavrularımıza, gönüllerini, yuvalarını, kapılarını açıp bağırlarına basan 248 ‘’Koruyucu Aile’’mizden bazılarının evlerine misafir olduk. Yavrularımızın ve ailelerinin tarifsiz mutluluklarına ortak olduk.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklarımız, genç nesillerimiz için hizmet anlayışımızın en güzel örneklerini başarıyla uygulayan Bursa Büyükşehir ve ilçe Belediyelerimizin örnek projelerini yerinde inceledik. Bu kapsamda; Bursa-Yıldırım Belediyesi Müzik Akademisini; Bursa-Osmangazi ilçemizde hizmet veren Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezini, Bursa Büyükşehir Belediyesi Alipaşa Oyuncak Kütüphanesini ziyaret ederek; çalışmaları hakkında bilgiler aldık.

Aydınlık yarınlarımızın mimarlarının gelişimine destek olmak için hizmet sunan bu üç merkezde her şey düşünülmüş. 4-6 yaş çağındaki çocuklarımızın eğitimlerinden, özel gereksinimli çocuklarımızın topluma entegrasyonuna kadar hiçbir ihtiyacın karşılıksız kalmadığı ücretsiz hizmetler veriliyor. Bu merkezlerde yaşamlara dokunan, hayatlara iz bırakan, engelin bir yokluk, yoksunluk veya zayıflık değil, sadece farklılık olduğunu ortaya koyan başarılı çalışmalara şahit olduk.

İnceleme ziyaretimizin 2. Gününde Komisyon üyesi milletvekillerimizle birlikte Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi Toplantısına katıldık. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak, vatana, millete hizmet edecek pırıl pırıl çocuklarımızın değerli proje ve fikirlerini dinledik. Yeni neslin gümbür gümbür bu ülkenin geleceğine hazırlandığını gördük.

Ayrıca Bursa’da devletimize emanet olan, korunma altında bulunan çocuklarımızın yaşadığı Çocuk Evlerini ziyaret ederek; çocuklarımızın ev yaşamları, sağlık durumları ve eğitimleri hakkında bakım personellerimizden ve ev sorumlularımızdan bilgi aldık. Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayının ilk gününde ilk iftarımızı Bursa’da Çocuk Evi'nde, devletimize emanet sevgili çocuklarımızla birlikte, çok özel ve güzel bir sofrada açtık.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız genç nesillerimiz için uyguladıkları son derece başarılı projeler nedeniyle Sn. Valimizi ve tüm çalışma arkadaşlarını; geleceğimizi şansa bırakmayacak dünyaya örnek, vizyon projeleri için Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe Belediyelerimizi; huzurlu aile ortamında koruma altındaki çocuklara güzellikleri, mutlulukları, yaşatan yüce gönüllü ailelerimizi; yavrularımıza aile şefkati sunan kurumlarımızda onlar için özveri ile çalışan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelimizi tebrik ve teşekkür ediyorum.”

www.yaylahaber.com.tr

Anahtar Kelimeler:
Erol KavuncuYakup Canbolat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.