“Demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz”
banner135

Demokrat Parti İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, 17 Eylül 1961 yılında idam edilen Adnan Menderes ve arkadaşları için bir açıklama yaptı. 
58 yıldır kanayan yaranın devam ettiğini söyleyen İsmail Gençkurt, açıklamasında şunları söyledi:
"Genel Başkanımız ve Başbakanımız Adnan Menderes, İçişleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanımız Hasan Polatkan'ın idam edilmesinin üzerinden 58 yıl geçti. 58 yıldır kanayan yara devam etmektedir. İdama giderken bile "kimseye kırgın değilim, milletime ebedi saadetler dilerim" diyecek kadar bu vatanı ve milletini seven liderimiz, şahadetinin son saniyelerinde bile Türk milleti için en iyi dileklerinde bulunmuştur. Ruhları şaad olsun. Allah rahmet eylesin. Öyle bir kader ki Rahmetli Menderes'in oğulları Yüksel, Mutlu, Aydın da talihsiz kazalar sonucu babalarıyla aynı kaderi paylaştı. Dünya var oldukça demokrasi şehitlerimizi daima rahmetle saygıyla anacağız. Mekanları cennet olsun. Bunları yapanları lanetle anarken, demokrasinin kara lekesi olarak kalacaklarının bilinmesini istiyorum." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.