Çorum’un ufkunu açacak
banner135

Çorum’un en büyük sanayi şehri projesi olma özelliğine sahip olan S.S. Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi, üyelere daha verimli hizmet verilmesi için Küçük Sanayi Sitesi’nde irtibat bürosu açtı.

250 m2 ile 2000 m2 arasında değişen ebatlarda 1250 işyerini Çorum’a kazandıracak olan Ahi Evran Sanayi Sitesi Kooperatifi, irtibat bürosunun açılışını da yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Küçük Sanayi Sitesi 10. Sokak No:4 (KSS Cami yani) adresinde hizmete giren irtibat bürosunun açılış törenine; CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan, eski Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, MHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Selim Güloğlu, CHP eski İl Başkanı Cengiz Atlas, Alacalı hemşehrimiz Kooperatif Başkanı Yalçın Kılıç, Yayla Haber Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş, esnaf odası başkanları, kooperatif yönetimi ile esnaf katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Kooperatif Başkanı Yalçın Kılıç yaptı.

Projeyi hayata geçirmek için zorlu bir süreç yaşadıklarını, maddi ve bürokratik engelleri aşa aşa bugünlere geldiklerini ifade eden Yalçın Kılıç, “resmi giderlerimizi haricinde hiçbir giderimiz olmadı. Kendi imkanlarımızı değerlendirerek bugünlere geldik. En küçük dükkanımız 250 m2, en büyük dükkanımız ise 2000 m2 olacak. Kooperatif olarak Çorum’da 1250 dükkanlık bir sanayi şehri kazandırıyoruz. Kooperatifimizin bugünlere gelmesinde emeği, katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kılıç, kooperatif üyelerine ödemede her türlü kolaylığın da sağlanacağını belirtti.

Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan ise Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi’nin önemli bir aşamaya geldiğinin altını çizerek, Çorum Belediyesi olarak kooperatifin, esnafın, Çorum’un geleceği için emek harcayan herkesin yanında olduklarını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da konuşmasında AK Parti hükümetinin 18 yıldır esnafın, çalışanın, üretenin yanında olduğunu ifade ederek, Çorum’un havalimanıyla, demir yolları ve hızlı treniyle, organize sanayi bölgeleri ile daha büyük bir şehir haline gelmesi için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Çorum’un girişimci ruhuna saygı duyduklarını kaydeden Ahlatcı, Çorum’u geleceğe taşıyacak olanın da bu girişimci ruh olduğunu söyledi.

Ahlatcı, Çorum’un 21. yüzyılda hak ettiği seviyeye geleceğine yürekten inandığını bildirdi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise ahilik geleneğinin önemi üzerinde durarak, ahilik kültürünün bozulan otoriteyi yerine getirmede, karşılıklı güven ve saygı oluşumunda, esnaf arası dayanışmanın sağlanmasında büyük önem taşıdığını ifade etti.

Köse, kooperatifleşmenin de bir dayanışma şekli olduğunu sözlerine ekleyerek, Ahi Evran Sanayi Şehri Kooperatifi’nin Çorum’a hayırlı-uğurlu olmasını, kurulacak dükkanlarda Çorum’u geleceğe taşıyacak işlerin yapılmasını diledi.

Milletvekili Köse, esnafın enerji ve yakıtta indirim, yüksek tabela vergilerinde yeni düzenleme gibi bazı beklentiler içerisinde olduğunu hatırlatarak, iktidar partisinin ve belediyenin esnafa bu konularda yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından dualar eşliğinde kooperatif irtibat bürosunun açılışı yapıldı. Açılışın ardından katılımcılara kokteyl verildi.

Çorum’un en büyük projelerinden birisi olma özelliğine sahip olan ve içerisinde dükkanlar, sosyal tesisler, konferans salonları, spor kompleksleri, cami ve dinlenme parklarının da bulunduğu S.S. Ahi Evran Sanayi Şehri, Yaydiğin mevkii Organize Sanayi Bölgesi kuzeyinde 140 hektarlık bir alanda kurulacak.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.