"Çorum sınırlarıyla bir bütündür, bölünmez"
banner135

Çorum Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gölten, Boğazkale’nin (Hattuşa) Çorum’dan alınıp Yozgat’a bağlanacağı tartışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı. 
Gölten, "İki şehir arasında krize neden olmaya çalışanları kınıyoruz" dedi.
Hitit İmparatorluğu’nun başkenti Boğazkale’nin (Hattuşa) Çorum’dan alınıp Yozgat’a bağlanacağı yönündeki iddialar üzüntü karşıladıklarını kaydeden Çorum Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gölten, "Çorum sınırlarıyla bir bütündür, bölünmez.Bir toz parçasını komşularımıza vermeye razı değiliz. Çorum; Boğazkale, Hattuşa, Yazılıkaya, Aslanlı kapı Alaca, Alacahöyük ile özdeşmiş bir mozaiktir. Bu mozaiğin bir siyasi,bürokratik, ranta sebep olmaması gerekir.Siyasi,bürokratik güçlerine güvenen bir kısım il komşularımız ‘Boğazkale’yi Yozgat’a birleştirme hayallerinden vazgeçmelerini ve bu konuyu tekrardan hiç açmamalarını temenni ediyoruz.Yozgatlı dostlar bizler sizleri seviyoruz, biliyoruz, sizlerde bizleri seviyorsunuz, komşu komşunun külüne muhtaçtır, toprağına değil. Bu konunun dillendirilmesi bile bardağı taşıran son damla olur. Allah bütün dostlarımızdan razı olsun, dost gözüküp düşmanlarımızdan Allah korusun" ifadelerine yer verdi.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.