Çorum'da 100 yaşının üzerinde 54 anne var
banner135


Çorum'da yaşayan 100 yaşının üzerindeki 54 annenin ismi  hatıra ormanında yaşatılacak. 
Bir asırlık annelerin isimlerinin 'Cennet Anneleri Hatıra Ormanı'nda yaşayabilmesi için fidan dikildi.  Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında Türkiye genelinde 100 yaş ve üzerindeki anneler için Sakarya’da 'Cennet Anneleri Hatıra Ormanı' kuruldu.
Sakarya'da kurulan hatıra ormanında Orman Genel Müdürlüğü tarafından 5.529 adet fidan dikimi gerçekleştirdi.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nün faaliyet alanı içerisinde olan; Amasya'da 18, Samsun'da 102, Tokat'ta 35 ve Çorum'da 54 anne yaşamlarını sürdürüyor. 
Bu illerde ikamet eden 100 yaş üzerindeki anneler adına 'Cennet Anneleri Hatıra Ormanı'na 209 adet fidan dikilerek sertifikaları kendilerine takdim edildi. 
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve beraberindekiler Anneler Günü'nde 100 yaş üzeri anneleri ziyaret ederek, hem hediye hem de sertifikalarını takdim ettiler. 
Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, "Bölgemizde ikamet eden 100 yaş ve üzerindeki annelerimiz adına Sakarya’da oluşturulan 'Cennet Anneleri Hatıra Ormanı'na dikimini gerçekleştirdiğimiz 209 adet fidanın dikim sertifikalarını annelerimizi ziyaret ederek takdim etmekten mutluluk duyuyorum. "Allahutaala'nın “ol” dediği an’dan itibaren hiçbir karşılık beklemeksizin sevgi ve emeklerini bizlere veren, annelerimize minnettarız. Tüm Annelerimizin Anneler Günü Kutlu Olsun" dedi. 

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.