Ciro kaybı desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak!
banner135

Destek programı başvuru süresinin bir aydan az olmamak üzere Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden duyurulacağını ifade eden Gür, “Salgınında faaliyetlerinin kısıtlanması nedeniyle zarar gören yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelere verilecek ciro kaybı destek programına türkiye.gov.tr üzerinden başvurulacak” dedi.

Resmi Gazetede yayımlanan ve işletmelere verilecek ciro kaybı desteği programının uygulama esaslarını belirleyen tebliğe göre, destek programı başvuru süresinin bir aydan az olmamak üzere Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden duyurulacağını vurgulayan Recep Gür, “Ciro kaybı desteği ile 22 Aralık 2020 tarihli Cumhurbaşkanı kararı kapsamında verilen hibe desteğini birlikte hak eden işletmelerin, söz konusu karar kapsamında hak ettikleri 3.000 TL tutar, bu tebliğ kapsamında verilecek ciro kaybı desteğinden mahsup edilecek, varsa kalan tutar bu işletmelere ciro kaybı desteği olarak verilecek” diye konuştu.

FAYDALANMA ŞARTLARI

ÇESOB Başkanı Recep Gür, destek programından 2019 ve öncesi başladığı işine devam eden ve 27 Ocak tarihi itibarıyla faal mükellefiyeti bulunan, 2019 takvim yılındaki cirosu 3 milyon TL ve altında olan, söz konusu yıldaki cirosuna oranla 2020’de cirosu yüzde 50 ve üzerinde bir oranda azalan yiyecek ve içecek alanında faaliyet gösteren KDV mükellefiyeti olan işletmelerin esas faaliyet konusu üzerinden yalnız bir kez faydalanabileceklerinin altını çizdi.

Ciro kaybı desteğinin tek seferde ödenmek üzere 2.000 TL’den az ve 40.000 TL’den fazla olmamak üzere işletmelerin 2020 cirolarının 2019 cirolarına göre azalan tutarının yüzde 3’ü olarak belirleneceğini dile getiren Gür, “İşletme cirolarının tespitinde 27 Ocak tarihi itibarıyla 2019 ve 2020 vergilendirme dönemlerine ilişkin olarak verilen KDV beyannameleri esas alınacak. Söz konusu tarihten sonra 2019 ve 2020’deki dönemlere ilişkin olarak verilen beyannameler (düzeltme beyannameleri dahil) ciro hesaplamasında dikkate alınmayacak” ifadelerine yer verdi.

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.