ÇEKVA Toplantısı'nda Avni Çelik'e teşekkür
banner135

Ankara Hakimevinde yapılan Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) Ankara Şubesi Mütevelli Heyet Toplantısına, Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Tufan Köse ve Erol Kavuncu ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Hasan Tahsin Gökcan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Basri Bağcı, Yargıtay Üyeleri Eyüp Sabri Baydar ve Hüseyin Şahin ile Danıştay Üyesi Vahit Kınalıtaş, Çorum’dan Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı H.İbrahim Aşgın ve Rektör A.Osman Öztürk, eski Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ile İlksen Ceritoğlu Kurt, Merkez Valisi Mustafa Yaman, Eski Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, , Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır ile Hitit Dernekleri Federasyonu Başkanı İlker Çelik, Kenan Nuhut, , Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan ve diğer bürokrat ve işadamları katıldı. Toplantıda ÇEKVA Genel Başkanı Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu Üyesi Prof. Dr. Lütfi Akca ile Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Dilek Yılmazcan ve Yaşar Karaarslan, ÇEKVA Ankara Şube Başkanı Bahattin Işık, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Davut Güney, Galip Yeşilbaş ve Mustafa Yüceel hazır bulundu.
Açılış konuşmasını yapan Ankara Şube Başkanı Bahattin Işık,  “Çorumlular olarak, birlik ve beraberliğimizi sağlamayı amaçlıyoruz. Bunu sağladığımızda, birçok husus kendiliğinden gelişiyor zaten. Bu konuda güzel bir örneğimiz var bizim Alacalılar olarak; 2010 yılında hemşerimiz hayırsever iş adamı Avni Çelik’e gidip, kendisinden Alaca’ya yüksekokul binası yapmasını istediğimizde, önce bizden bir vakıf kurmamızı ve 50 dönümlük bir kampüs alanı oluşturmamızı istedi ve bu iş için de önce 2,5 milyon liralık bir bütçe ayırdı.  Sonra da hemşerilerimiz Galip Yeşilbaş ve Salim Koç’un desteğiyle biz de 50 yerine, 100 dönümlük bir kampüs alanı oluşturunca, kendisi de bizim birlik ve beraberliğimizi, samimiyetimizi görüp, başlangıçta öngörülen bütçeyi 6 katına çıkarıp 15 milyon lira harcamak suretiyle 10.000 m2’lik bir yüksekokul binası yaptı bize.
Biz de, kendisi talep etmemesine rağmen yüksekokulun adına ismini vermek suretiyle, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu olarak değiştirdik. Avni beyden ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Biz vatandaş olarak bunu yapınca Devletimiz de geldi, yüksekokulun yanına hem kız ve hem de erkek öğrenci yurdu yaptı.
Toplantıya önceden planlanmış programları nedeniyle katılamadığı için mesaj gönderen, ÇEKVA Onursal Başkanı Avni Çelik’in,  “Ülkemizde üniversitelerin sayısal çokluğa odaklı vasat insan yetiştirme noktasında bir yerlere geldiğini düşünüyorum. Yine ülkemiz eğitim politikalarının ara eleman ve vasatı aşmış üstün nitelikli spesifik eleman yetiştirme noktasında yetersiz kaldığını görüyorum. Üstün nitelikli İşgücü, Bilişim, Tasarım, Mühendislik, İletişim, Big Datanın İşlenmesi, Veri Depolama Ve Savunma Sanayi alanlarında eksik ve eksikliği ciddi şekilde hissedilmektedir. Vakfımızın bu yolda alacağı pozisyonu akademik birikimli, değerli yönetimi belirleyecektir. Vatanımız, toprağımız, insanımız ve güzel şehrimiz için bir şeyler yapma ideali ile toplanan muhterem hemşerilerime en samimi duygularımı ve sevgilerimi ifade ederim.” şeklindeki mesajını okuduktan sonra söz alan, akıf Başkanı Lütfi Akca; “ÇEKVA’nın, İstanbul’da kurulduğu 1995 yılından bu güne kadar yaklaşık 10.000 öğrenciye burs vererek dar gelirli öğrencilerimizin eğitimine ve nitelikli insan yetişmesine, Çorum  yerel  kültürünün yaşatılmasına, gurbetteki Çorumlular, özellikle yeni nesillerimizde yerel kültür değerlerimizi ve memleketlerine aidiyet duygularının canlı tutulmasına çok önemli hizmetler verdiğini, bu hizmetleri ülkemizin diğer şehirlerde yaşayan hemşehrilerimize de ulaştırmak için İzmir ve  Antalya şubeleri ve Çorum Temsilciliğinden sonra Ankara Şubesini de bu toplantı ile hayata geçirmekten duydukları mutluluğu ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.