Bireysel farklılıklara saygı duyuyorum
banner135

Özel gereksinimli bireylere yönelik olumsuz algı ve tutumları olumlu yönde değiştirebilmek amacıyla yapılan çalışmada Alaca Özel Eğitim Uygulama Okulu Özel Eğitim ve Branş öğretmenleri görev aldı.
Her bireyin yaş gruplarına göre farklı özellikler gösterebileceğini, bunun ise fark edilmesi gerektiğini hatırlatan eğitimciler, "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonumuzca alınan kararlar doğrultusunda birçok bilginin yer aldığı dokümanlar hazırlandı.
Bu bilgiler ışığında öğretmenlerimize, öğrencilerimiz ve velilerimize yönelik sunumlar eşliğinde eğitimler vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla her yaş grubundaki bireylerdeki farklı davranış özellikleri de bu sayede daha anlaşılır hale gelmesi sağlanacaktır." dediler.Her bireyin kendine özgü özelliklerinin olduğunu hatırlatan yetkililer, şunları söyledi: "Okullarımızı adeta süsleyen öğrencilerimizin her biri birbirinden farklı özellikler göstermektedir. Öğretmenlerimiz gün içinde öğrencilerimizin bu farklılıklarını ise rahatlıkla gözlemlemektedirler. Bireylerin davranışları, yetenekleri, becerileri, düşünceleri ve daha birçok farklılıkları aslında bizler için birer zenginlik. Farklılıklara saygılı olmak ve bunları zenginlik olarak görmek önemli. Her şeyden önce her birey saygıya değer bir varlık olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle hiç kimse kendinden farklı olanı hor görmeye ve ötelemeye hakkı yoktur. Bu eğitimler sayesinde toplumdaki her bireyin farklı yönlerinin olabileceğinin fark edilmesine bir katkı sağlamak istiyoruz. Eğer bu farklılıklar anlaşılırsa bir başkasına yönelik yaklaşımımız ve olaylar karşısındaki duygularımız da değişecektir. Bu sayede daha kapsayıcı bir davranış değişikliği oluşacaktır. Sosyal hayatta gözlem yapıldığında her insanın farklı özelliklere sahip olduğunu, fiziksel, zihinsel, duygusal, etnik ve sosyoekonomik gibi özelliklerin birer kişisel farklılık olarak kabul edilmesi gereklidir." dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.