Alaca’da Mevlid-i Nebi coşkusu
banner135

Alaca Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Belediye Kültür Salonu'nda “Hz. Peygamber ve Aile” konulu bir konferans düzenlendi.

Yatsı namazından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Hanife Hanım Camii Müezzin Kayyımı Arslan Comba’nın Kur’an tilaveti ile devam etti. Günhan Camii Müezzin Kayyımı Fatih Eker’in sunuculuğunu yaptığı programın açılış ve selamlama konuşmasını ilçe Müftüsü Fatih Kaya yaptı.

Kaya konuşmasında, peygamberimizin doğumunun 1448. sene-i devriyesi olduğunu ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanlığının bu sene farklı bir konu ile insanlarımızı peygamber sevgisi ve muhabbeti etrafında bir araya getirdiğini belirterek, bu sene de temanın “Peygamberimiz ve Aile” olduğunu söyledi.

Kaya sözlerini, programın hazırlanmasında emeği geçen müftülük çalışanlarına ve katılımlarıyla programa renk katan tüm misafirlere teşekkür ederek bitirdi. Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Sinevizyonundan sonra Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak peygamberimizin eşleri ile ilişkilerinden örnekler vererek aile içerisinde sağlıklı ve nitelikli bir ilişki kurmanın önemine dikkat çekti.

Program sonunda Kaymakam Kürşad Atak, Prof. Dr. Abdullah Çolak’a plâket takdim etti. Alacalıların yoğun ilgi gösterdiği program ilçe müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan şiir yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Kürşad Atak, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve Garnizon Komutanı Salih Çelik’in ödüllerini takdim etmeleriyle son buldu. Programda tüm misafirlere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili “Peygamber ve Aile” adlı kitabı hediye edildi. 

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.