Alaca için umut verici bir proje başlatıldı
banner135

(Özel Haber- Arap Kurt)

'Kaynakçı Ara Eleman Yetiştirme Projesi'nin hayata geçirilmesi durumunda meslek lisesi öğrencileri mezun olduktan sonra istihdama büyük katkı sağlayabilecek. 
Gazi Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kurt, Alaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda 'Endüstri 1.0'dan toplum 5.0'a Endüstriyel ve Sosyal Değişimler' konulu konferans verdi. 
Konferansında ara eleman yetiştirilmesine önem verilmesi ve Alaca'da bunun için başlatılacak olan projeye destek olacağını ifade eden Adem Kurt, gençlerin istihdamda var olmalarını sağlamak için bu projenin büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. 


Konferansa, Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Uğraş, Alaca Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Ataç, Demokrat Parti İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, Yüksek Okul Müdürü Dr. Binyamin  Çiçek, Meslek Lisesi Müdürü ile ÇEKVA'dan Bahattin Işık, Erdal Karslı, Alacalılar Derneği yönetim kurulu üyesi Süleyman Koçak, Fikret Şahin ve davetliler katıldı. Konferans sonrasında okulun imkân ve kabiliyetleri tespit edilerek, ihtiyaçlar ve eğimci durumları görüşülüp görev dağılımı yapıldı. Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu imkanlarının projenin uygun olduğuna karar verilerek Ağustos  ayı gibi başlanması uygun görüldü.


ÇEKVA Genel Sekreteri Erdal Karslı,  projede izlenecek yol ve ilçeye sağlayacağı katma değer hakkında bilgiler verdi. 
Projeye hazır bulunan kurum ve kuruluşlarla birlikte Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kurt'un destekleriyle Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Alaca Mesleki ve Teknik Lise Müdiresi, ÇEKVA, Alacalılar Derneği, Halk Eğitim Müdürü, Alaca Esnaf ve Sanatkârlar  Odasının paydaş olacağı ifade edildi.  ÇEKVA Genel Sekreteri Erdal Karalı, "Projenin hayata geçirilmesi esnasında destek vereceğini ümit ettiğimiz Kamu Kurum ve Kuruluşları da haberdar edilecektir. Bu proje, gelişen sanayi alanında ihtiyaç duyulan ara elaman açığına destek olmak, gelecek endişesi taşıyan, enerjisini ve bilgisini nasıl kullanacağını bilmeyen, umudu ve özgüveni kaybolmaya yüz tutmuş Alaca Gençliğine kendi potansiyelinin farkına varmasına vesile olacaktır.
Umutsuzluk, şeytanla arkadaşlıktır. Gelecek kaygısı olan insan en tehlikeli insandır. 


Burada alacağı bir eğitimle ve beceri ile sosyo ekonomik durumunu değiştirecek olan kardeşlerimize gerekli donanımı verdiğimizde ve onların istihdamına katkı sağladığımızda hepimiz mutlu olacağız.
Teknoloji ve madde bağımlısı (burada sigarayı kastediyorum) gençlerin enerjisi bu alanda kontrol eder isek gelecek kuşakları da kurtarırız.
Biz inanıyoruz. Gençleri ve eğitimcileri de inandırıp kaynağın merkezini ilçemiz olarak hayata geçiririz inşallah. Bu projede bizi cesaretlendiren Alacamızın değeri Sayın Prof. Dr. Adem Kurt hocama, katkı sağlayan ve sağlayacak olan tüm paydaşlara minnettarız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.