Alaca'daki doğal ürünleri tanıttı
banner135

Alaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Serkan Sayın, Yozgat Bozok yüksek lisans tezinde ve Samsun 19 Mayıs üniversitesinde Sempozyumda Alaca’yı ve ürünleri tanıttı. 
Ziraat Mühendisi Serkan Sayın, Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Alaca'da doğal olarak yetişen Karamukla ilgili tez konusu hazırladı. 
Alaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Serkan Sayın, Çorum İli Alaca İlçesinden Toplanan Karamuk (BerberisvulgarisL.) Tiplerinde Meyve ve Çekirdeklerin Biyokimyasal içeriklerinin belirlenmesi isimli tez konusunu hazırlayarak mezun oldu ve Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını aldı. 
Serkan Sayın, Karamuk (BerberisvulgarisL.) Tiplerinde Meyve ve Çekirdeklerin Biyokimyasal içeriklerinin belirlenmesi konulu çalışması dünyada yapılan ilk çalışma olmasından dolayı dikkat çekerken bu konuyu tanıtması için Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde 3 yılda bir yapılan Üzümsü Meyveler Sempozyumuna davet edildi. 
Sayın, 5-7 Eylül 2019 tarihlerinde Samsun 19 Mayıs üniversitesi Ziraat Fakültesinde Alaca’yı ve Alaca’da yetişen bitkileri ve özellikle Alaca İlçesinden toplanan Karamuk (BerberisvulgarisL.) Tiplerinde Meyve ve Çekirdeklerin Biyokimyasal İçeriklerinin Belirlenmesi konulu sunumu Türkiye’nin bir çok yerinden gelen üniversite hocalarına tanıttı. Alaca’daki ürünleri tanıtan afişler ve broşürler üniversite sergisinde görücüye çıktı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.