Ahilik Haftası kutlandı
banner135

Alaca'da Ahilik Haftası'nın ilki Alaca Su Deposu'nda düzenlenen programla gerçekleştirildi.
16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası, Ahi Evran’ın düşünce ve öğretilerini yaygınlaştırmak amacıyla, “Elini, dilini, belini bağlı; kapını, gönlünü, sofranı açık tut” prensibi temel alınarak Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve esnaf odalarının katkılarıyla verilen yemek ve plaketlerle kutlandı.


Yemekte konuşan Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, "Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir yer tutan Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu kültürü tanıtmak ve yaygınlaştırmak için attığımız adımla bu gün ilkini gerçekleştirdik. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.