11 gazetede 67 fikir işçisi çalışıyor
banner135

Basın İlan Kurumunun 2019 yılı basın çalışanları istatistikleri açıklandı.
Çorum'da bulunan 11 gazetede 67 fikir işçisi çalışırken, 56 erkek, 11 kadın, basın kartı sahibi 34, İş-Kur'un işbaşı eğitim programı kapsamında çalışan 1, emekli sayısı 3, ilkokul mezunu 14, lise mezunu 38, ön lisans mezunu 7, iletişimle ilgili ön lisans 2, lisans mezunu 6 kişi olarak açıklandı. 
Basın İlan Kurumunun (BİK), resmi ilan yayınlama hakkını haiz süreli yayınların asgari kadrolarında yer alan fikir işçilerine ilişkin olarak il düzeyinde hazırladığı 2019 yılı istatistikleri bildirildi.
BİK, 81 ilde resmi ilan yayınlama hakkını haiz süreli yayınların sayılarına, asgari kadrolarında yer alan fikir işçilerinin cinsiyetlerine, eğitim durumlarına, basın kartı sahipliğine, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında  çalışan sayılarına dair 2019 yılı Temmuz ayı itibarıyla verilerini açıkladı.
Açıklanan istatistiklerde gazetelerde engelli ve emekli olarak çalışan fikir işçilerinin sayılarına dair bilgiler de yer aldı. İstatistiklerde geçtiğimiz yıl olduğu gibi tamamlanan eğitim durumu verileri; ilköğretim, lise, ön lisans, iletişimle ilgili ön lisans, lisans, iletişim fakültesi mezunu, yüksek lisans, doktora şeklinde ayrılarak kamuoyuyla paylaşıldı.Verilere göre Türkiye’de 2019 yılında, resmi ilan yayınlama hakkını haiz gazete sayısı 2019 yılı itibarıyla 1.075 oldu. Bu gazetelerde toplam çalışan sayısı ise 7.593 kişi olarak gerçekleşti. Bu sayının 5.179’unu erkek çalışanlar, 2.414’ünü ise kadın çalışanlar oluşturdu.

Ulaş Odabaş 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.