Son Dakika! Koronavirüs Çorum’da bugün 2 can aldı vakalar uçtu
banner135

ÖZEL HABER: HACI ODABAŞ

Yayla Haber'in aktardığına göre; Çorum'da son 10 günde 7 kişinin koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybetmesi sonucu vefat sayımız 12'ye yükseldi.

Çorum'da tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Son 15 gündür yapılan testlerin sonucuna yansıyan yüksek vaka sayısı ile beraber 10 günde 7 hastamızın hayatını kaybetmesi tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Çorum'da bugün yapılan testler sonucunda 70 pozitif vaka tespit edildi ve toplam vaka sayımız 1162'ye fırladı.

Çorum'da 15 gündür devam eden yüksek koronavirüs vakaları bir türlü engellenemiyor. 7 Ağustos Cuma itibari ile 70 yeni vaka tespit edildi. Bugün itibari ile tedavi bekleyen 478 hastamız bulunuyor.

Bugün Çorum'da 367 koronavirüs testi yapılırken, testler sonucunda 70 kişinin pozitif olduğu anlaşıldı. Toplam vaka sayımız 1162’ye yükselirken, hastanede veya özel alanlarda tedavi gören hasta sayımızda 478’e fırladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Çorum'da faturası her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Bugün Çorum'da 70 yeni korona virüs vakası tespit edildi. Çorum'da son 10 günde Koronavirüs tedavisi gören 5 hastamızın vefat etmesiyle de vefat sayımız da 10’a yükselmişti. Bugün hayatını kaybeden 2 hastamızla vefat sayımızda 12'ye yükseldi.

Normalleşme süreciyle beraber Çorum'da vaka sayıları çok hızlı artmaya devam ediyor. Koronavirüs'ün görülmeye başlandığı ilk günden beri Çorum'da yapılan test sonuçlarına göre test yapılan her 14 kişiden birinde koronavirüs pozitif çıktı. Çorum'da test sayısının azlığı yüzünden bir kaç hafta önce test yapılan her 32 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, artan test sayıları ile beraber bu oran da kademeli olarak 14.5'de 1 oranına kadar yükseldi. Nüfusa oranla yapılan günlük ve toplam test sayısının azlığı ve test sonuçlarına yansıyan vaka sayısının yüksekliği ise Çorumlu vatandaşlar için artık dehşet saçıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün açıkladığı ülke geneli vaka ve test sayılarına göre, her 44-50 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, Çorum'da hem günlük bazda hem de toplamda yapılan az test sayısına göre bile ülke ortalamasının iki katının bile üzerinde seyretmesi yarınlar için vatandaşların korkulu rüyası oldu. Çorum gibi 530 bin nüfuslu küçük ölçekli bir şehirde son 10 gündür sürekli 40lı sayılarda vakaların tespit edilmesi vatandaşları kaygılandırıyor. Vatandaşlar yöneticilerin ciddi tedbirler ortaya koyamadığı için vakaların patlama noktasına ulaştığını belirtiyorlar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 6 Ağustos Perşembe günü açıkladığı tabloya göre ise, İstanbul’da 199, Çorum’un da içinde yer aldığı Batı Karadeniz bölgesinde 63 vaka tespit edildi. Bölgede dün tespit edilen vakaların 40 tanesini Çorum’dan çıkmıştı. Bölge'de yer alan birçok şehirlerin toplam vaka sayısı 23 iken Çorum'da dün 40 vaka tespit edilmişti. Bugüne göre dünden daha az test yapılan Çorum'da ise vaka sayıları daha da yükseldi. Dün İstanbul’da 199 vaka tespit edilirken, bugün Çorum’da 70 vaka tespit edildi.

Koronavirüs vaka oranı konusunda 530 bin nüfusla ülkemizin mega şehri yaklaşık 15.5 milyon nüfusu bulunan İstanbul’a yaklaşan Çorum’da alınan tedbirler, yapılan uyarılar ise vaka sayılarını engelleyemiyor.

Çorum'da bugün koronavirüs tedavisi gören 27 kişi şifa ile iyileşirken 70 yeni koronavirüs tanısı konularak, ilde karşılaşılan toplam pozitif vaka sayısı 1162'ye yükseldi.

Çorum’da Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 16 bin 865 test yapıldı. Yapılan testler sonucu 1162 pozitif vaka tespit edildi. Bunlardan 672’si şifa ile taburcu edildi. Çorum’da bu gün itibarıyla 478 pozitif vaka bulunuyor.

Normalleşme sürecinin ardından Çorum’da da artış göstererek etkisini devam ettiren Covid-19 halk sağlığını tehdit ediyor. İlimizde görülen Koronavirüs vakalarında bazı bölümlerde artış, bazı bölümlerde ise düşüş gözlemleniyor.

Uzmanların uyarılarına rağmen, halk içerisinde bir rehavet söz konusu. Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte başlayan düğün, nişan vb. toplu hareket edilen organizasyonlar ve toplu kullanım alanları riski üst seviyeye çıkarıyor.

Koronavirüs nedeniyle bugün itibari ile 156'sı hastanede normal seviste tedavi görürken, 312’si ise pozitif olup evlerinde veya diğer özel alanlarda tedavi görüyor. Covid-19 nedeniyle 4 hasta yoğun bakımda tedavi görürken, 6 hasta ise entübede servisinde tedavi görmekte.

Bugün itibari ile karantinada hasta bulunmazken, Çorum’da korona kaynaklı vefat sayısı ise 12'ye yükseldi.

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.