Köyü haşereler bastı
banner135

Alaca'ya 3 kilometre uzaklıkta bulunan Boğaziçi (Hışır) Köyü halkı haşerelerden şikayetçi.

Köyde bulunan mandıraların düzenli ilaçlamasının yapılmamasından kaynaklandığı ileri sürülen haşereler yüzünden köy halkı tüm yaz boyu sorun yaşadığını kaydetti.

Boğaziçi (Hışır) Köyü Muhtarı Mecnun Gündoğan, köyde 30 hanenin bulunduğunu ve yaklaşık 150 kişinin ikamet ettiği köyde haşerelerden dolayı yaşadıkları sorunları Alaca Lider Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Arap Kurt ile paylaştı.

Boğaziçi (Hışır) Köyü Muhtarı Mecnun Gündoğan, köyde çok fazla miktarda pire olduğunu ve köy halkının bundan dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, bu soruna artık bir çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Tüm köy halkının haşerelerden dolayı ısırıldığını ve vücutlarının kızardığını kaydeden Muhtar Gündoğan, kendi torunlarının da vücutlarında kızarıklıklar ve kaşıntılar olduğunu vurguladı.

İlaçlama yapılması için Kaymakamlığa dilekçe yazdıklarını belirten Muhtar Gündoğan, Kaymakamlığın yanı sıra Sağlık Müdürlüğü'ne özellikle İlçe Tarım Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini vurguladı.

Dilekçelerin verilmesinin ardından İlçe Tarım Müdürlüğü'nden yetkililerin geldiğini ve gerekli incelemelerin yapıldığını belirten Muhtar Mecnun Gündoğan, "İlçe Tarım Müdürlüğü köyümüzde yaptığı incelemelerin ardından mandıralardan dolayı haşerelerin çoğaldığını tespit etti.

Bunun üzerine mandıra sahiplerinin düzenli olarak ilaçlama yapmasına karar verdi. Ancak mandıra sahipleri düzenli ilaçlamayı yapmıyorlar. Bu yüzden dolayı da haşereler sürekli artıyor. Bahar aylarından itibaren tüm yaz boyu pirelerle mücadele ettik. Gerekli ilaçlamaların yapılması için gerekli yerlere başvuruda bulunduk.

Ancak sorunumuza hala çözüm bulamadık. Alaca'ya en yakın köy olan köyümüzün bir an önce ilaçlanması ve haşerelerden kurtulmasını istiyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.