'Kırk Hadis Yarışması' düzenlendi
banner135

Alaca İlçe Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Alaca’da bulunan orta öğretim öğrencileri arasında “Kırk Hadis Ezberleme Yarışması” düzenlendi. Mevlid-i Nebi Haftası'ndan önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla öğrencilere duyurulan yarışmaya katılım ve ilginin yoğun olduğu görüldü. 
Ön elemesi Sebilullah Camii’nde yapılan yarışmanın finali Alaca Hafız Süleyman Coşkun İmam Hatip Lisesi’nin Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Final öncesinde yarışmacılara ve yarışmayı izlemek üzere gelen misafirlere seslenen İlçe Müftüsü Fatih Kaya, yarışma düzenlenmesindeki hedeflerinin Peygamberimizin rahmet yüklü mesajları ile öğrencilerimizi buluşturmak ve ilçe düzeyinde Peygamberimizin muhabbeti ve aşkı etrafında bir araya gelip Rasulullah (s.a.s.) Efendimizin güzel ahlakını ve örnekliğini gündeme taşımak ve tekrar hatırlatmak olduğunu ifade etti. Kaya, tabiatı gereği yarışmaların birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olduğunu ancak bu yarışmaya katılan her bir öğrencinin gözlerinde birinci olduğunu dile getirerek, yarışmaya katılan öğrencilere ve onları teşvik eden okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.


Öğrencilerin son derece heyecanlı olduğu gözlenen yarışmanın birincisi İmam Hatip Okulundan Fatma Zehra Bolat, ikincisi Hafız Süleyman Coşkun Lisesinden Uğur Gür, üçüncüsü Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulundan Nur Sema Bal oldu.
Jüriliğini İlçe Müftüsü Fatih Kaya, İlçe Vaizi Fatih Akman ve Şahmerdan Bolat Camii Müezzin Kayyımı Erdoğan Güler’in yaptığı yarışmada birinciye Türkiye Diyanet Vakfı Alaca Şubesince gram altın, ikinciye 150 TL, üçüncüye 100 TL ödül ve çeşitli kitaplar verildi. 
Yarışmanın birincisine ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, ikinciye İlçe Müftüsü Fatih Kaya, üçüncüye Okul Müdürü Bülent Gündem verdi.
Program yarışmaya giren öğrenci ve öğretmenleriyle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.