Eğitime Türk Telekom engeli!
banner135

(Özel Haber-Hacı Odabaş)

Koronavirüs salgını sebebi ile okula gidemeyen ve uzaktan eğitim almak zorunda kalan öğrencilere koronavirüsün yanı sıra bir de Türk Telekom engeli geldi.
Çorum'un Alaca İlçesi'ndeki Yıldızhan Mahallesi ve bazı sokaklarda Türk Telekom'a ait 7-8 direk ve çok sayıda kopan kablonun 3 aydır tamir edilmemesi sebebi ile vatandaşlar internet kullanamıyor. Mağdur vatandaşlar aylardır küçük bir sorunu çözemeyen değil, görevini layığı ile yapan yetkililere ihtiyaç olduğunu kaydettiler.
Konu hakkında bilgiler veren Yıldızhan Mahallesi Muhtarı Serdar Kara, mahallelerinde yaşanan problemin çözümü için defalarca Türk Telekom'a başvuruda bulunmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, çocukların eğitim alabilmeleri için bir an önce bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı.
Yıldızhan Mahallesi ve bu mahalleye bağlı sokakların uzun süredir internet hizmeti alamadığını bununla birlikte karşılarında bir muhatapta bulamadıklarını dile getiren Muhtar Kara, yetkililerin bu soruna el atması gerektiğini birçok çocuğun koronavirüs sebebi ile zaten eğitimden mahrum kaldığını Türk Telekom'un mahallelerindeki internet sorununu çözmemesi sebebi ile bir de internet üzerinden yapılan uzaktan eğitimden mahrum bırakıldıklarını kaydetti.
Türk Telekom abonesi olmalarına rağmen uzun süredir internete bağlanamamaktan ve çocuklarının eğitim alamamasından şikayetçi olan vatandaşlar ise sorunun çözümü için başta Çorum Valisi Mustafa Çiftçi olmak üzere ne Türk Telekom İl Müdürü Veysel Akçıl'a ne de bu sorunu paylaşıp çözüm bulabilecek diğer yetkililere ulaşamamaktan yakındı.
Daha önce kabloların sarktığını ve trafiğe açık yolda direklere ve kablolara zarar gelebileceğini Türk Telekom'a bildirdiklerini buna rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını kaydeden vatandaşlar, ihmal edilen mahallede bir kaza meydana geldiğini kopan kablo ve direklerin sorumlularının bu kazayı yapanlar olmadığının altını çizdiler.
Mağdur vatandaşlar, uzaktan eğitim süreci daha başlamadan ve çözümlenmesi gereken en önemli sorun olan çok sayıda vatandaşı mağdur eden Türk Telekom'un, kırılan direklerin ve kopan kabloların tamir edilmesi için hala herhangi bir çalışma başlatmadığını dile getirdi.

TELEKOM'UN YANITI DÜŞÜNDÜRÜCÜ!

Vatandaşlar, Türk Telekom'a 3 ay önce başvuru yapıp sarkan kablolara zarar gelebileceğini bildirmelerine rağmen gelip kablo ve direkleri yerinden dahi kaldırmayan Türk Telekom'a büyük tepki gösterdiler.
Türk Telekom'a hem gidip başvuruda bulunduklarını hem de aradıklarını ifade eden vatandaşlar, "Telekom'un bu vurdumduymazlığına artık tahammül edemiyoruz. Uzaktan eğitim almak zorunda olan çocuklarımız internet kullanamıyor, eğitim alamıyor. Telekom'a gidip başvuru yaptık olmadı. Aradık olmadı. Başvuru yapmadığımız yer kalmadı. Türk Telekom'u aradığımızda ya personel eksikliği bahane ediliyor, ya koronavirüs sebebi ile elemanları karantinada oluyor, ya plan proje için sıraya alındığı söyleniyor. Ama 3 aydır bir kişi dahi gelip buradaki sorun ne demiyor. Abonesi olduğumuz için Türk Telekom bize hizmet vermek zorunda. Hizmet veremiyorsa yetkililer en azından mahallemize gelip bize bir açıklama yapmak zorunda" dediler.

YETKİLİ KİMSEYE ULAŞAMIYORUZ

Alaca'da 3 aydır Türk Telekom'un hizmetlerinden yararlanamayan vatandaşlar başta Çorum Valisi Mustafa Çiftçi olmak üzere ne Türk Telekom İl Müdürü Veysel Akçıl'a ne de bu sorunu paylaşıp çözüm bulabilecek diğer yetkililere ulaşamamaktan yakındı.

BAZI DİREKLER DE TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Yıldızhan Mahalle ve sokaklarındaki Türk Telekom'a ait direklerin bazıları yıkılırken, bazı direklerde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya.
Vatandaşlar Türk Telekom'un en azından bu direklere acil müdahale etmesi gerektiğini, küçük çocukların burada oyun oynarken zarar görmelerinden korktuklarını ve herhangi bir olay yaşandığında sonradan müdahalenin de bir anlamı olmayacağını ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.