Çorumgaz açıkladı: Aralık ayı faturaları zamlı tarifeye göre mi kesildi?
banner135

Artan doğalgaz faturaları ile ilgili eskiden küçük işyerlerinin konut statüsünde geçtiğini belirten Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman 1 Ocak itibari ile geçerli olan yeni sistemle beraber konut ve ticarethane farkına gidildiğini ve sistemde konut olarak işaretli küçük işyerlerinin statüsünün değişerek doğalgaz kullanım bedellerinde de farklılar olduğunu açıkladı.
Çorumgaz binasında basın mensupları ile buluşan Kasım Kahraman, Ahlatcı Holding ve enerji kullanımı ile açıklamalarda bulundu. Doğalgazın yurtdışından temini noktasında yüksek ücretlerle satın alındığını belirten Kasım Kahraman, 170 dolar seviyelerinde olan 1000metreküp alımın bugün 370 dolar seviyelerine çıktığını ifade etti.

KONUT VE İŞYERİ TARİFELERİ DEĞİŞTİ
Doğalgaz kullanan işyerleri ve konutların 2022 yılından önce aynı tarife üzerinden faturalandırıldığını açıklayan Kahraman, yapılan yeni düzenleme ile beraber işyeri ve konut tarifelerinde ayrım yapıldığını ve tarifelerin değiştiğini açıkladı.
İş yeri ve konut ayrımı yapılırken Çorum'da 421 bin abonenin tek tek incelendiğini belirten Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Çorum'da sadece 69 abonede hata yapıldığını ve bu aboneler için gerekli düzenlemeler yapılarak ücret farklarının iade edildiğini aktardı.

ÇORUMGAZ'IN ZARARI VAR
Kamuoyunda fatura iadeleri ve fatura kesimleri noktasında yanlış algılar yapıldığını söyleyen Kasım Kahraman, "Çorum'da konut ve işyeri olarak yapılan ayrımda yanlış olarak işaretlenmiş 69 abone var. Bunlar için gerekli düzenlemeler yapılarak ücret iadesi yapıldı. Buna karşın konut olarak işaretlenmiş ama avukatlık, muhasebe gibi ticari faaliyetler yürüten 1259 abone var. Bu 1259 abone iş yeri yerine konut olarak işaretlendiği için daha düşük ücretten doğalgaz kullandı. Hata yapılan 69 abonenin kullanım ücretlerinde 3-5 liralık gibi farklar oluştu. Bunlar iade edildi" diye konuştu.

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.