BU NE VURDUMDUYMAZLIK!
banner135

(Özel Haber-Hacı Odabaş)

Alaca’da internet hizmeti alamayan öğrencilerin eğitimi aksarken Koronavirüs salgınından en büyük zararı gören esnaf ise işlerini yürütemiyor.
Türk Telekom, yaklaşık 5 aydır "alt yapı" sorununu bahane ederek Alaca'ya internet hizmeti vermiyor.
Alaca'nın neredeyse tüm mahallelerinde Türk Telekom'un vurdumduymazlığı sebebi internet erişimine ve internet sağlayıcılarına ulaşılamıyor.

“İŞİNE GELDİĞİ GİBİ DAVRANIYOR”

Yeni abone söz konusu olduğunda "alt yapısının" çok güçlü olduğunu hemen internet kullanımının açılabildiğini bildiren Türk Telekom, söz konusu eski aboneleri olduğunda ve internete bağlanmakta sorun yaşadıklarında "genel arıza" adı altında sadece telesekreter ile yanıt veriyor.
Koronavirüs salgını sebebi ile bir süredir okula gidemeyen ve uzaktan (internet bağlantısı ile) eğitim almaları gereken öğrenciler internet erişimine ulaşamazken, Alaca'nın bir çok mahallesinde esnaf ve vatandaş hem telefonlarını hem internetlerini kullanamıyor.

'ORTADA YETKİLİ DE YOK'

Daha önce Alaca'da internete bağlanmayı sağlayan kablo ve direkler zarar görmüş, vatandaş tüm yetkilileri aramasına rağmen buradaki sorunun ne olduğuna dair inceleme bile yapılmamıştı.
Alaca Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Kadim Erdugan, Alaca'nın 7 mahallesinden 5'inin internet sorunu yaşadığını dile getirerek, 2020 yılında teknoloji ile birlikte bir çok alanda gelişim yaşanmasına rağmen, internet ve ev-iş telefonu kullanamamalarına bu sorunla ilgilenilmemesine Türk Telekom'un bu kadar duyarsız olmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

“BAŞLARINDAN SAVIYORLAR”

Defalarca Türk Telekom'u aramalarına rağmen telesekreter tarafından sadece kendilerine 'genel arazı' cevabının verilip telefonunun yüzlerine kapatıldığını, sorunu iletmek için bile karşılarında bir muhatap bulamadıklarını dile getiren Kadim Erdugan, "30 senedir Türk Telekom abonesiyim. Aynı zamanda Alaca'da esnafım. Dükkanımda internet bağlantısı olmadığı için ne telefon kullanabiliyorum ne pos cihazı kullanabiliyorum, ne de bu sorunları iletebilecek karşımda bir muhatap bulabiliyorum. Alaca'da yaklaşık 100 kişiden fazla kişi aynı sorunu yaşıyor. Türk Telekom'u en az (defalarca)100 defa aradık. Ne gelen var ne giden var ne sorun nerede diyen var. Daha buradaki kablo ve direklerin koptuğunu ve yıkıldığını görmeden bize 'Genel arıza 20 gün sonra, genel arıza 30 gün sonra sorun çözülecek' cevabı verip başlarından savıyorlar. Tüm yetkilileri arayıp sorunu ilettim. Artık sonuç alamadım. Cimer'e de şikayetimi ilettim" dedi.

VALİMİZDEN DE DESTEK BEKLİYORUZ

Alaca Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Kadim Erdugan, Alaca'daki internet ve telefon sorununun çözüme kavuşması için Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'den de yardım ve desteklerini beklediklerinin altını çizdi.

İLGİ VE ALAKALARI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan Alaca'da yaşanan internet sorununu AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya'ya, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu'ya ilettiğini ve sorunun çözülmesi için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Alaca Belediye Meclis Üyesi, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Kadim Erdugan, kendilerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.