ALACA TARIMINDA TEHLİKE ÇANLARI!
banner135

(ÖZEL HABER-HACI ODABAŞ)

Alaca tarımında tehlike çanları çalmaya başladı. Atatürk Göleti (İbrahim Göleti) tarihe karışıyor. 
Çorum'un Alaca İlçesi'nde bulunan Alaca'nın Çevreli, Kargın ve İbrahim Köyleri sınırları içerisindeki İbrahim Göletinde hiç su kalmadı. Alaca'nın tarımını besleyen Alaca'ya 7, İbrahim Köyü'ne ise 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan İbrahim Göleti görenleri şaşırttı.
Göletin kuruma tehlikesine karşı çok sayıda haber yapılsa da yetkililer hiçbir önlem almaması Alaca halkı tarafından büyük tepkiye neden oldu.  Son yılların en kurak yılını yaşayan göletteki su tamamen çekilirken, gölet içerisinde yaşayan balıkların ve diğer canlıların da akıbeti belli değil.  Göletin suyunun yaz mevsiminde sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde geçmesi nedeniyle mi yoksa başka bir nedenden dolayı mı çekildiği bilinmiyor.

VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SESLENDİ

Alaca'da yaşayan vatandaşlar göletin kurumasına anlam veremediklerini, yetkililerin de daha önceki yıllarda bir çok kez gündeme gelmesine karşı hiçbir önlem almadıklarından yakındı. 
Yetkililerin gölet ile ilgili herhangi bir çalışma yapmaması nedeni ile hem Alaca tarımına hem de gölet içerisinde yaşayan birçok canlıya zarar verdiğinin altını çizen vatandaşlar, başta Vali Mustafa Çiftçi olmak üzere, DSİ yetkilileri ve tüm sorumluları göreve davet ettiklerini kaydettiler. 

NEDEN ÖNLEM ALINMADI?

Önceki senelerde birçok kez meclis toplantılarına da konu olan İbrahim Göleti ile ilgili yetkililerin gölet kuruyana kadar önlem almamaları tepkilere neden oldu. 
Hem tarım arazilerine su verilen göletin artık tarıma katkısı bulunmayacak hem de vatandaşlar bu göletten balık tutamayacak. 

TRAKTÖR SULARA GÖMÜLMÜŞTÜ, ARTIK O SU YOK

2019 yılında gölet içerisinden karşıya geçmek isteyen bir traktör sulara gömülürken, 2020 yılına geldiğimizde traktörü bile sulara gömecek kütleye sahip suyun nereye gittiği belli değil? Görenleri şaşkına çeviren manzara karşısında yetkililerin ne zaman harekete geçeceği ise merak konusu. 

NE ZAMAN HAREKETE GEÇECEKSİNİZ?

İbrahim Göleti yok olurken, yetkililerin bu olaydan haberinin dahi olmaması yaşadığımız il yönetiminde koordinasyon eksikliğini gözler önüne serdi. Yok olan göletin tekrar canlandırılması için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiği aksi takdirde yıllarca Alaca'ya hizmet eden göletin tarihe karışacağı aşikar. 

TARİH VE TURİZM AÇISINDAN DA BÜYÜK KAYIP

Alacahöyük yolu güzergahı üzerinde bulunması nedeni ile aynı zamanda Çorum'un tanıtımına ve turizmine katkı sağlayan göletin yok olması Alaca için büyük bir kayıp. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sükrü ulus 4 yıl önce

cok yazik insAllah bir cözüm bulunur.