Türkiye'nin en büyük şirketleri açıklandı: İhracatta Ahlatcı, 1. sıraya yükseldi
banner135

Fortune 500 Türkiye'nin en büyük şirketleri Listesi’nde Çorumlu İş İnsanı Ahmet Ahlatcı, Ahlatcı Kuyumculuk ile Türkiye 4’üncüsü olurken, Ahlatcı Metal Rafineri şirketi ile Tükiye 13’üncüsü oldu.

Yaptığı yatırımlarla ülkemizin son yıllarda parlayan güneşi durumunda ki Ahlatcı Holding’e bağlı şirketler Ahlatcı Kuyumculuk satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 92,2 artırarak 79 milyar 731 milyon liraya çıkardı. Ahlatcı Kuyumculuk böylelikle üç basamak birden yükselerek Fortune 500 Türkiye listesinde dördüncü sıraya yükseldi.

Ahlatcı Metal Rafineri ise 40,9 artırarak 44 milyar 335 milyon liraya çıkardı. Ahlatcı Metal Rafineri’de listede kendine 13. Sırada yer buldu.

Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye’nin 2008 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük 500 şirketini listeliyor.

AHMET AHLATCI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

Çorumlu iş insanı Ahmet Ahlatcı, listede yer alan 2 firmasının toplam satışları ile ise 124 milyar 066 milyon lirayla Türkiye 3’üncüsü konumunda.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK İHRACATINI ARTTIRAN ‘AHLATCI’

Fortune 500 İhracatını en çok arttıranlar listesinde göre ise Türkiye'de ihracatını en çok arttıran firma Ahlatcı Metal Rafineri oldu.

Yayınlanan listeye göre Ahlatcı Metal Rafineri geçen yıl 13. sırada yer alırken bu yıl yüzde 43,094'lük bir büyüme ile Fortune 500 Türkiye 2021 ihracatını en çok arttıranlar listesinde 1. sıraya yükseldi.

Ahlatcı Kuyumculuk ise en çok ihracat yapan 4. şirket oldu.

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.