Emekliye yüzde 6.5 zam
banner135

Memur ve memur emeklileri ise yüzde 1.5 enflasyon farkı ile birlikte toplamda yüzde 5.5 zam alacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı ise yüzde 6.5 oldu.
Enflasyonda 2019 rakamının açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin zam oranı da belli oldu. Enflasyon geçen yılı yüzde 11,84 düzeyinden tamamladı. Haziran-aralık dönemindeki enflasyon ise yüzde 6,5 olarak gerçekleşti. Haziran ayında yüzde 5 zam alan memur ve memur emeklileri 1,5 puan enflasyon farkı almaya hak kazandı. Toplu sözleşme gereği yüzde 4 zam da alacak olan memur ve memur emeklilerinin ocak maaşındaki zam oranı yüzde 5,5 olarak belirlendi.
SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ise yüzde 6,5 oranında zam alacak. Memur ve memur emeklilerinin zamlı maaşları 15 Ocak Çarşamba gününden itibaren hesaplara yatacak.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.