CHP Ekonomi Masası Heyeti esnafların sorunlarını dinledi
banner135

Geçtiğimiz Perşembe günü bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Çorum’a gelen CHP Ekonomai Masası Heyeti’nden İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçelebi ile Turan Aydoğan ve İzmir Milletvekili Bedri Serter ÇESOB Başkanı Recep Gür ile bir süre görüştü. Ziyarette CHP Ekonomi Masası Heyeti’ne Çorum Milletvekili Tufan Köse, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül ve partililer eşlik etti.

Ziyarette hazır bulunan esnaf odası başkanlarının sorunlarını tek tek dinleyen ve notlar alan CHP Ekonomi Masası Heyeti’ne ÇESOB Başkanı Recep Gür ise, esnafların sorunlarını ve taleplerini içeren bir dosya sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇESOB Başkanı Recep Gür, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından Türkiye’nin de etkilendiğini ve pandemi yüzünden esnafların işyerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Küçük esnaf ve sanatkarların bu süreçte çok sıkıntılar çektiğini ifade eden Gür, devlete verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Devletin esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarını en az 1 yıl ertelemesi gerektiğini vurgulayan Recep Gür, ayrıca faizsiz can suyu kredisi verilmesi gerektiğini kaydetti.

Pandemiden etkilenen esnaf ve sanatkarların kendilerini toparlamasının çok zaman alacağını anlatan Gür, ayrıca pandemi süresince kapanan ve kısıtlanan esnaf ve sanatkarların Bağ-Kur ve vergi borçlarının af edilmesini istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçelebi ise, CHP’nin iktidara yürüdüğünü belirterek, esnaf ve sanatkarların sorunlarına vakıf olduklarını ve CHP iktidarında bu sorunların üstesinden geleceklerini söyledi. Hamzaçelebi ayrıca sorunların çözümü için TBMM’de ellerinden geleni yapacaklarının da sözünü verdi.

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.