Ahmet Ahlatcı ve Avni Çelik
banner135

Alacalı İşadamı Avni Çelik ile Çorumlu İşadamı Ahmet Ahlatcı, Ekonomist Dergisi’nin geleneksel çalışmaları arasında yer alan Türkiye’nin en zengin kişi ve ailelerini listelediği “En Zengin 100” arasında yer aldı.

Çorum’un başarılı işadamlarından Ahmet Ahlatcı ve ailesi, 300-500 milyon dolar arasındaki servetiyle Türkiye’nin 94. zengini arasında yer aldı.

Ekonomist Dergisi’nin geleneksel çalışmaları arasında yer alan Türkiye’nin en zengin kişi ve ailelerini listelediği “En Zengin 100” araştırmasının bu yıl 15’incisi yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da listede bazı değişiklikler oldu. Bu yıl özellikle dolar kurunda yaşanan sert yükseliş varlık değerlemelerini etkiledi, servetleri eritti. Bu yıl listenin ilk sırasında 7 milyar dolar ve üstü sıralamasında Koç Ailesi yer alıyor. Koç ailesini 6-7 milyar dolar arasındaki servetiyle Şevket Sabancı ve Ailesi, 5-6 milyar dolar arasındaki servetiyle de Erol Sabancı ve Ailesi ile Türkan Sabancı ve Ailesi takip ediyor.

ÇORUM’DAN AHLATÇI LİSTEYE GİRDİ

Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan listeye yeni giren isimler ise Cemal Kalyoncu, Nilüfer Dinçkök Çiftçi, Şefik Dizdar ve Ahmet Ahlatcı oldu. Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ve Ailesi bu seneki “En Zengin 100” sıralamasına 94’üncü sıradan girdi. Ahmet Ahlatcı ve Ailesi, 300-500 milyon dolar arasındaki servetiyle Türkiye’nin 94. zengini arasında yer aldı.

AVNİ ÇELİK 80. SIRADA YER ALDI

Öte yandan geçen sene 77. sırada yer alan ŞİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Avni Çelik ise bu sene 500-750 milyon dolar arasındaki servetiyle Türkiye’nin en zengin kişi ve aile listesinde 80. sırada yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.