Tek Eğitim Kurumları Alaca’da
banner135

Konuyla ilgili bilgi veren Tek Eğitim Kurumları Kuru Müdürü Mehmet Kepçelioğlu, “Eğitim doğumdan ölüme kadar süren, aileden başlayarak okul ve sonrasında kültürel, sosyal boyutlarıyla tüm yaşamımızda birlikte olduğumuz bir kavramdır. Kısaca "Eğitim yaşamın ta kendisidir" de diyebiliriz. Kişinin gelişmesi, tecrübe sahibi olması gibi olgular eğitimin ve eğitimcinin amacıdır. Daha da açarsak, eğitim ve eğitimci düşünce ve davranış şekillerini değiştiren, geliştiren bir süreçtir. İnsanı daha iyiye, daha güzele, daha yararlıya ulaştıran bir yaşama sanatıdır eğitim.
Eğitimi bu genel yönüyle tanıdıktan sonra, çok iyi biliriz ki toplumların, ülkelerin hatta tüm dünyanın geleceği iyi ve doğru eğitilmiş nesillerle sıkı sıkıya bağlıdır. Ancak iyi ve doğru eğitilmiş nesilleri de yetiştirecek olan nitelikli değişen ve gelişen dünya da nesillere yeni ufuklar katmayı başaran rüştünü sebatını ve başarısını ispat etmiş eğitimcilerle mümkündür. Bu yazı ve düşüncelerimin devamın da iyi ve doğru eğitim de, öncelik iyi ve doğru öğrenme ve öğretme ile başarıya ulaşır. İyi ve doğru öğretmenin yanında ise kültürleri, gelenek, görenek, örf ve adetlerini yaşayan yaşatan unutmayan ve unutturmayacak eğitimcilerin de rolü çok büyük önem arz etmektedir. Düşünmeye zaman ayıramamak, ister istemez tembelliği de beraberinde getirir. Günümüz de maalesef bir kısım gençler bu nedenle çalışmayı da sevmez oldular.
Bilgi birikiminde, bilgiye kolay erişimde, fevkalade hızlı, modern iletişim olanakları insanı da önemli ve şaşırtıcı derece de etkiliyor. Ancak günümüzdeki insana, çok geniş adeta sınırsız olanaklar sunan tüm yeni teknolojiler yarar kadar zarar da getiriyorlar. Ancak burada unutulmaması gereken önemli bir konuda var ki; maalesef tatminsiz ve sadakatsiz bir insan yapısının oluşmasına da neden oluyor.
Günümüz de Pandemiyle mücadelede ülkelerin hizmetlerinin sunulması açısından yaygın olarak başvurdukları önlemin, okulların geçici olarak kapatılması olduğu ve bunun küresel bir eğitim krizine yol açtığı, pratik bir çözüm yolu olarak ülkeler tarafından tercih edilen uzaktan eğitim yönteminin eğitime erişimde eşitliksizlik kaygıları yarattığı saptanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) uzaktan eğitim sürecini alternatif kaynaklarla sürdürdüğü, öğrenci başarılarının belirlenmesinde ve telafi eğitimlerinin gerçekleştirilmesinde duruma özgü yasal düzenlemeleri hayata geçirdiği tespit edilmiştir.
Genel olarak COVID-19 pandemisinin günümüzde eğitim gören nesillere olumsuz etkileri ise apaçık ortadadır eğitimde yaşanan bu olumsuzlukları da tekrar ülkemiz ve dünya genelinde güzel ve şirin Alacamızın ise özelinde hedefleri olan gelecek nesillere ve kuşaklara faydalı ve yararlı olacak iyi bir eğitim ve alanın da uzman eğitim kadrosu ile 20 yıllık eğitim tecrübesini gelecek nesillere aktaracak Alaca Tek Akademimiz tüm Alaca ve Alacalılarımıza hayırlı olmasını eğitimde ki kalite ve disiplininden ödün vermeden başarılardan başarılara koşacak olan güzide kurumumuza tüm Alacalı vatandaşlarımızı gazetemiz vasıtası ile de kırk yıl hatırı sayılacak bir fincan kahve içmeye davet ediyor ve en güzel yarınların bizlerle olmasını temenni ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cevat 2 yıl önce

Öğretmenine çayı parayla satan kış ayları doğalgazı yakmayip montla ders işleten canı sıkıldıkça öğretmenini gönderen kurum