Mimar Sinan İHO’da deprem tatbikatı
banner135

Bu kapsamda Alaca Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu’nda da tatbikat gerçekleştirildi. Okul Müdürü Kasım Kütük, deprem tatbikatında senaryo gereği 8/A sınıfı öğrencileriyle dersteyken depremin meydana gelmesiyle birlikte sıraların kenarlarına çöktü. Elleriyle başlarını koruma altına alan öğrenciler ve okul müdürü depremin bitmesinin ardından öğretmen eşliğinde okul bahçesinde belirlenen güvenli alana ulaştı. Okuldaki yaklaşık 150 öğrenci 64 saniye gibi kısa bir sürede paniğe kapılmadan tahliye edildi. 
İlk Müdahalenin de okul bahçesinde güvenli bir yerde hazır bekleyen ambulans hemşireleri tarafından yapıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Yine Senaryo gereği deprem sonrası oluşan yangınlar ise Alaca Belediyesi İtfaiye ekibi tarafından kısa sürede söndürüldü. Deprem tatbikatı olası bir deprem durumunda yapılması gerekenlerin çok iyi anlaşıldığı ve ilçemiz Mimar Sinan İlkokulu/ Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulunun buna hazır olduğunu gösterdi. Tatbikat sonrası açıklama yapan okul müdürü Kasım Kütük, deprem tatbikatının İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlendiğini ifade ederek, “Ülke genelinde yapılan bu tatbikatla bir deprem anında okullarımızda öğrencilerimizin güvenli bir şekilde tahliye edilişi gerçekleştirildi. Burada da gördüğünüz gibi 64 saniye gibi kısa bir süre içerisinde öğrencilerimiz herhangi bir paniğe yol açmadan düzenli bir şekilde tahliye edildiler” dedi. Deprem sırasında önemli olan hususlardan birincisinin okul binalarının güvenli olması olduğunu belirten Okul Müdürü Kütük, “Güvenli eğitim kavramı içerisinde binaların depreme dayanıklı ve sağlam olması önemli bir sacayağını oluşturuyor.” şeklinde konuştu. Binaların sağlamlığından sonra ikinci önemli hususun deprem anında panik yapmadan binadan dışarıya tahliye süreci olduğunu belirten Kütük, “Bazen çok orta şiddette ya da hafif şiddette depremlerde doğrudan depremden kaynaklı olmayan ama binadan atlama, balkondan atlama, camdan atlama şeklinde ya da merdivenden düşme şeklinde yaralanmalar söz konusu olabiliyor. Özellikle bir deprem anında merdivende bulunmak, merdiven gibi her an yıkılma riski binanın diğer kısımlarına göre daha yüksek olan yerlerde bulunmak yine depremdeki zaiyatların temel sebeplerinden birisi. Onun için deprem anında bina içerisinde kendinizi güvenli bir şekilde muhafaza edip deprem biter bitmez de yine paniğe yol açmadan düzgün bir şekilde binanın tahliye edilmesi önemli. Bugün bunların tatbikatı yapıldı. Ayrıca deprem sırasında kullanılan malzemeler sergilendi. İnşallah hiç birisine ihtiyaç duymayız ama ihtiyaç duyarsak da hepimizin buna mutlaka hazır olması gerektiğini düşünüyorum. Hepinize özellikle basın mensuplarına bu konuda bilincin ve duyarlılığın artırılması konusunda göstermiş olduğu gayretten dolayı da teşekkür ediyor; tatbikata katılan herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Okul Müdürü Kasım Kütük, Tatbikatta emeği geçen başta Alaca Belediyesi İtfaiyesi ve 112 acil ambulansı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.