İstiklâl Marşını ezbere okudular
banner135

İstiklal Marşını ezbere okuma yarışması Alaca Sakarya Ortaokulu Toplantı Salonu'nda yapıldı. Yarışmaya İlçe Mili Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. İlçe birinciliğini Cumhuriyet İlkokulu 4/A sınıfından Elif Bulut kazandı. Cumhuriyetin çocukları her alanda olduğu gibi İstiklal Marşını ezbere okumada da farklılıkklarını gösterdiler. Ayrıca; Fatih İlkokulu öğrencisi Cihan Bağatekin İstiklal Marşının ruh halini yansıtan duruş ve okuma şekliyle salonda bulunan herkese duygulu anlar yaşattı. Yarışmanın birincisi bir çok alanda verilen puanların toplanmasıyla belli oldu. Yarışma jürisinin değerlendirmesine göre sıralama şöyle oluştu:

1. Elif Bulut...Cumhuriyet İlkokulu

2. Rana Bolat...Mehmet Akif İlkokulu

3. İrem Nur Bolat...Hüseyin Gazi

4. Meryem Betül İşcen...Denizhan YİBO olarak belirlendi.

Cumhuriyet İlkokulu 4/A sınıf öğretmeni Ayşe Okur yarışma sonrası yaptığı açıklamada, öğrencilerinin milli şuur ve manevi değerlere bağlı yetiştirildiğini İstiklal Marşı'nın her bir dizesinin, kıtasının anlam ve önemini bilerek içselleştirdiklerini söyledi. Okur, "Derece almak o kadar da önemli değildir. Önemli olanın mili marşımızın zihinlere ve yüreklere kazınmasıdır. Milli Marşımızı ödül için yazmayan Akif’in torunları Milli Marşını sadece derece almak için okumaz." dedi. 

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.