Hafızlar belgelerini aldı
banner135

Alaca Müftülüğüne bağlı Hanife Hanım Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayıp Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınav neticesinde hafızlık icazeti alan öğrencilere belgelerinin teslim edildi.

Programa Alaca Kaymakamı Kürşad Atak, İlçe Müftüsü Fatih Kaya, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, İlçe Vaizi Fatih Akman, kurs yöneticisi Musa Kılıç, kurs öğreticileri ve öğrencileri katıldı.

Program başlangıcında bir konuşma yapan Müftü Fatih Kaya, belgelerini alan hafızları tebrik ederek, hafız olmaktan ziyade hafız kalmanın, hafızların ezberlediklerini unutmamalarının önemine işaret etti.

Müftü Kaya konuşmasında “Lafzın hamili mananın amili” sözünü hatırlatarak, Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen her bir hafızın aynı zamanda Kur’an ile de amel etmesinin ve bu haliyle çevresindekilere öncelik teşkil etmesinin önemine vurgu yaptı.

Kaya, Kaymakamı Kürşad Atak’a kurs yönetici ve öğreticilerine, hafızlık hizmetlerine maddi manevi destek olan Alacalı hayırseverlere teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan hafızlık belgeleri sahiplerine Kaymakamı Kürşad Atak, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç ve Müftü Fatih Kaya tarafından verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.