Covid-19 tanısı testleri hakkında bilgi verdi
banner135

Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi etkinlikleri devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi, Dr. Öğr. Üyesi Ünsal Savcı, “Covid-19 Tanısında Kullanılan RT-PCR Testlerinin Yapılışı ve Sonuçlarının Değerlendirilmesi” başlıklı çevrimiçi sunumuyla öğrencileri ve öğretim elemanları ile buluştu. 
ZOOM üzerinden gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Necmiye Şahin Arslan yaptı.
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Covid-19 tanısı için kullanılan PCR testlerinin yapıldığı mikrobiyoloji laboratuvarının sorumlu hekimi olan Dr. Öğr. Üyesi Ünsal Savcı, Covid-19 Pandemisinin dünyadaki, ülkemizdeki ve ilimizdeki durumundan söz ederek başladığı konuşmasını, hastalığın tanısında kullanılan PCR ve antikor-antijen testleri hakkında bilgiler vererek sürdürdü. Hocamız, RT-PCR testi için numune alma süreçleri, testlerin yapılışı ve sonuçlarının nasıl yorumlandığı konularında öğrencilerimizi bilgilendirdi. 
Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin sorularını cevaplayan Dr. Öğr. Üyesi Ünsal Savcı, aşılamanın vaka sayılarının düşmesi üzerindeki olumlu etkisinden söz ederek aşılanmanın öneminin altını çizdi. 

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.