Alaca’da kaynakçı geliştirme kursu açılacak
banner135

Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı ve Alacalılar Derneği'nin katkıları ile yapılan görüşmeler sonucunda Hitit Üniversitesi, Alaca Belediyesi ve Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı arasında temel eğitimlerin verileceği ve pratik uygulamaların gerçekleştirileceği “Kaynakçı Geliştirme Eğitimleri” yapılması üzerine bir iş birliği protokolü imzalandı.

Bu protokol kapsamında Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu'nda başvuru yapan ve kesin kayıt hakkı kazanan katılımcılara eğitim verilecek. Eğitimler Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM) bünyesinde yaklaşık 15 kişiye, 20 saat teorik ve 40 saat uygulama olacak şekilde toplamda 60 saat “Kaynakçı Geliştirme Eğitimi” verilmesi şeklinde planlandı.

Ön kayıtlar online yapılacak olup isteyenler Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu'na, Alaca Halk Eğitimi Merkezi'ne, Alaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne veya Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne de şahsen de başvuru yapabilecekler. Eğitime katılanlardan hiçbir ücret talep edilmeyecek olup eğitime katılanlara eğitim sonrasında katılım belgesi verilecek. Eğitime kesin kabul aşamasında kaynakçılık ile ilgili lise veya yüksekokulda eğitim almış ve bu alanda istihdamı düşünen katılımcılara öncelik verilecek. Kesin kayıtlar için ön kayıt yapmış katılımcılardan seçilenlerin kimlik fotokopileri yeterli olacak. Projeye destek veren paydaşlar tarafından iş istihdam konusunda destek sağlanacak.

Kurs süresince derslere devamın mecburi olduğu, ön kayıtların 01-29 Temmuz, kesin kayıtların 03 Ağustos 2022, eğitime başlama tarihinin ise 15 Ağustos 2022 olduğu bildirildi.

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.