Alaca HEM halkın takdirini kazandı
banner135

Açmış olduğu kurslarla ve özellikle pandemi sırasında göstermiş olduğu özveri ile maske dikimi gerçekleştirerek kurumlara dağıtan ve kurslarda yetiştirdiği öğrencilerle kendisinden söz ettiren Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü, İlçe Kaymakamı Kürşat Atak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç ziyaret ederek, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.
Halk Eğitim Merkezlerinden kısaca bahseden yetkililer; “Eğitim-Halk Eğitimi ya da yetişkinler eğitimi yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Bebeklikte başlayan ve çocuk yaşlarda devam eden ve yaşam sonuna kadar devam edecek bu öğrenme, öğretme ve eğitim sürecinde yetişkinin kimi zaman bir amacı olur, kimi zaman da amaçladığı bir şeyi öğrenmek ister. Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeylerde hayat boyu yapılan eğitim-öğretim-üretim rehberlik ve uygulama faaliyetlerinin tümüdür.
Artık günümüzde her il ve ilçelerde olan Halk eğitim merkezleri bir çok insana öğrenme ve meslek sahibi olmayı sağlamaktadır. Birçok dalı olan bu merkezler sayesinde insanları meslek erbabı yapmıştır. Kendi içinde başarıya ulaşmıştır. Her yaştan insanın gidebildiği kurslarda bilgisayar, aşçılık, yabancı dil, terzilik vb. kurslar bulunmaktadır. Bilgisayar kullanımı artık günümüzde ki teknolojik koşullarda her yaştan insanın öğrenmesi gereken bir icat olmuştur. Halk eğitim merkezleri bilgisayar kurslarıyla hem günlük hayatımız için hem de iş hayatımız için çok büyük olanaklar sağlıyor" diyerek açılmış olan kurslardan çeşitli örnekler sundular. Kaymakam Kürşat Atak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç ve ziyaretçiler açılan kursları yerinde incelediler. Ziyaret esnasında öğrencilerle sohbet eden yetkililer, hijyen, sosyal mesafe ve maskelerden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Halk Eğitim Merkezi yetkilileri Kaymakam Atak'a kursta hazırlanan nikah ve özel gün hediyelikleri ile hazırlanan bir hediye sepeti sundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.