Alaca HEM faaliyetlerini sürdürüyor
banner135

Alaca HEM, Pandemiden önce açmış olduğu kurslarla bir çok öğrenciye eğitim desteği verirken belli yaşlardaki vatandaşlara da beceri, sanat ve dil kurslarıyla destek vererek halkımızın takdirini kazanmışlardı.
Pandemide de örnek davranışlarla maskenin sıkıntılı olduğu dönemde gece-gündüz demeden çalışarak, açmış olduğu kurslarla göstermiş olduğu özveri ile maske dikimi çalışmalarını gerçekleştiren Alaca HEM; kurumlara dağıtan ve kurslarda yetiştirdiği öğrencilerle kendisinden söz ettiren hem ilçede hem de Çorum’da ürettikleri maskelerle halkın ihtiyacını fazlasıyla karşılamış idareciler tarafından da takdir edilmişti.
Şimdi ise çalışmalarına hız kesmeden aralıksız devam eden Alaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü açmış olduğu kurslarla vatandaşları bilgilendirmeye, eğitime ve desteklemeye hız kesmeden devam ediyor.

ŞU AN AKTİF 30 KURS VAR

Alaca HEM'de beş dersten mezunlara yönelik destekleme yetiştirme ve üniversiteye hazırlık kursu, Gazipaşa ve Killik Köyü’nde okuma – yazma, yetişkinler için Kur’an kursu ve örtü altı domates yetiştiriciliği kursu, Suludere ve Küçük Hırka köylerinde yetişkinler için Kur’an kursları halen devam ediyor. KPSS kursunun oldukça başarılı olduğu geçtiğimiz dönemde verilen KPSS kursu ile Türkiye derecesi çıkartıldığı öğrenildi.
İş-Kur destekli makinede geleneksel Türk işlemeleri kursunda Alaca’ya özgü Türk motifleri gösterilmekte.
İngilizce, bağlama, bilgisayar işletmenliği, yabancılar için Türkçe öğretimi , dabt sınavlarına hazırlık, diksiyon, tel kırma, dikiş , jel mum, okul öncesi çocuk gelişimi, dekoratif tablo yapımı, judo, kick boks, pomem kurslarına hazırlık kursları devam ediyor.
Erasmus+ k104 İtalya ve Avusturya ortaklı "yetişkin eğitiminde fasilitasyon" isimli Avrupa projemiz devam ediyor.
İlerleyen dönemde yöresel gıda ürünleri hazırlama, gıda kontrol elemanı, bilgisayarlı muhasebe , seramik, taş baskı, bez çanta yapımı, yağlı boya, gitar, ilkyardım gibi kursların açılması planlanıyor.
“Misyon ve vizyonumuz; Alaca´da örgün eğitim dışına çıkmış vatandaşlarımızın öğrenen bireyden öğrenen topluma ulaşmasını sağlamak.” diye bilgilendirme açıklamalarında bulunan yetkililer; “İlçe vatandaşlarımıza hayat boyu öğrenmeyi yaşam hedefi edindirecek çalışmalarda bulundurarak, Alaca vatandaşının insan merkezli düşünen, ahlaki değerlere sahip, kişilikli, hukuka saygılı olarak inşa etmesine katkıda bulunmaktır.” Dediler.

“TEŞEKKÜRLER ALACA HALK EĞİTİME”

Halk Eğitim Merkezlerinden kısa bahseden yetkililer; “Eğitim-Halk Eğitimi ya da yetişkinler eğitimi yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Bebeklikte başlayan ve çocuk yaşlarda devam eden ve yaşam sonuna kadar devam edecek bu öğrenme, öğretme ve eğitim sürecinde yetişkinin kimi zaman bir amacı olur, kimi zaman da amaçladığı bir şeyi öğrenmek ister. Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeylerde hayat boyu yapılan eğitim-öğretim-üretim rehberlik ve uygulama faaliyetlerinin tümüdür.” Diye açıklamalarda bulunurken Kursa katılan öğrenciler velileri göstermiş oldukları gayretli çalışmalardan dolayı öğretmen idareci ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bizler sizlerden memnunuz. En sıkıntılı dönemlerde bile hizmetlerinizi aksatmadınız ve her daim yanımızda oldunuz teşekkürler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.