5 bin öğrencinin katılımı ile "Öğrenme Şenliği" düzenlendi
banner135

Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler, Kooperatifler ve Oda Başkanlıklarının yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Orman İşletme Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çorum YEDAŞ Koordinatörlüğü gibi birçok kurumun iştirakleriyle 2022 Alaca Öğrenme Şenliği gerçekleştirildi.

İlk defa "Veli Çayırında" düzenlenen Öğrenim Şenliğine, Çorum Vali Vekili Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Per. Alb. Mehmet Emin Altan, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kaymakam Hicabi Aytemür, Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş, Uğurludağ Kaymakam V. Erkan Şahin, Laçin Kaymakamı Pınar Uz, Dodurga Kaymakamı Göktuğ Kaan Ayaz, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, Alaca Belediye Başkanı H. İbrahim Şaltu, Tapu Kadastro Bölge Müdürü İsmail Ertürk, Tapu Kadastro Bölge Müdür Yard. Mehmet Ali Gümüş, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yahya Çoban, Çorum Kadastro Müdürü Ferhat Yücel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Tolga Abalı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş, İlçe Daire Amirleri, STK Temsilcileri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Alaca'nın tarihi resimleri ve öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı resim sergisi protokol tarafından açıldı.

Öğrenim Şenliğinin açılış kurdelesini kesen protokol Kamu Kurumları, STK’lar, Oda Başkanlıkları ve Derneklerin açmış olduğu 33 stantı tek tek gezdiler. Stantlarda Kamu Kurumlarının yapmış oldukları işlemler hakkında tanıtım yapılırken, etkinlikler, eğitimler, oyunlar, hediyeler ve birçok sosyal aktivite gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk önce Alaca Belediye Başkanı H.İbrahim Şaltu’nun konuşmaları, Kaymakam Hicabi Aytemür ve Çorum Vali Vekili Tamer Orhan yaptı.

Kaymakam Aytemür, “Özetle eğitim bizim için önemli çünkü çocuklarımızın özgüvenli bir şekilde bu ülkeye ve dünyaya iyiliği güzelliği estetiği ve adaleti getirmelerini istiyoruz ve bunu sağlamanın en kolay yolu eğitimdir. Şenliğimizin temel amacı dezavantajlı gruplarımızın durumlarını dramatize ederek değil eğlenerek gülerek dayanışma ve paylaşmanın olabileceğini göstermektir.” dedi.

Çorum Vali Vekili Tamer Orhan, şenliği düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti. Çorum Vali Vekili Tamer Orhan ve protokol başarılı öğrencilere 46 adet bisiklet, 96 adet tablet ve tüm okullara spor aletleri hediye etti.

Yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı şenlikte çocukların eğlenmeleri için özel sahne ve orta oyunları, müzik grupları, Hacivat Karagöz orta oyunu, okulların yerel oyunları, Çorum Belediyesi bando ekibi, Alaca Müftülüğü ilahi grubu Mini Konserler, tohum ve ağaç ekimi, sosyal ve sanatsal etkinlik yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
Alacaöğrenme şenliği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.