Zamlar altında ezilen çiftçiyi şimdi de “dolu” vurdu
banner135

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, geçtiğimiz günlerde dolu, fırtına ve sel gibi doğal afetler yaşayan köyleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti, mevcut durum hakkında bilgi aldı.
Alaca ilçesine bağlı Çikhasan ile Merkeze bağlı Gökköy, Dağkarapınar, Mustafa Çelebi ve Kozluca köylerini ziyaret ederek üreticilerle sohbet eden ve doğal afetlerden dolayı geçmiş olsun dileklerini paylayan Mehmet Tahtasız, hasar tespit çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını, üreticinin zararının karşılanmasını isteyerek, üretimin önündeki engellerin aşılması noktasında çiftçiye gereken her türlü kolaylığın sağlanmasını talep etti.

KÖYLER DOLUDAN ZARAR GÖRDÜ
Dolunun Alaca’nın Çikhasan Mazıbaşı ve Tevfikiye köylerinin yanı sıra Merkez Dağkarapınar, Gökköy, Kozluca ve Mustafa Çelebi köylerinde etkili olduğunu, ayçiçek, mercimek, nohut, buğday tarlaları başta olmak üzere meyve bahçelerine büyük zarar verdiğini, zararın yüzde 60 civarında olduğunun tahmin edildiğini bildiren Tahtasız, mazot, gübre, ilaç, tohum, elektrik gibi temel girdilerden yana bunalan çiftçinin şimdi de doğal afetlerden dolayı zarar gördüğünü kaydetti.
“Önemli olan cana gelmesin. Tek tesellimiz can kaybının olmaması” diyen Tahtasız, tarım ve gıdanın öneminden bahsederek, çiftçinin zararının telafi edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“ÇİFTÇİYİ BORÇ YÜKÜNDEN KURTARACAĞIZ”
CHP’nin tarım alanında hayata geçireceği bazı projelerden de bahseden Tahtasız, “CHP iktidarında çiftçimizin borç yükünü hafifleteceğiz. Kredi, su ve elektrik borçlarının faizini silerek gelirine göre yeniden yapılandıracağız. 
Tarımsal üretimde kullanılan mazottan vergi almayacağız.
Çiftçi ürün fiyatını ekmeden önce bilecek. Ürün taban fiyatını bir yıl önce açıklayacağız. Hububat, yağlı tohum, baklagiller gibi belli ürünlerde alım garantisi vereceğiz.
Sulama faturası hasattan sonra ödenecek.
Tarım destekleri ve araçları haczedilmeyecek, desteklerden kesinti yapılmayacak.

Hasat döneminde ithalatı yasaklayacağız.
Mera alanlarını koruyacak, besiciye açacağız.
Ürün paritelerini sürdürebilir seviyeye çıkaracağız.
Tarım sektöründe gençler ve kadınlar için teşvik getireceğiz.
Orman köylülerimizi koruyacağız.
Tarladan mutfağa dokunduğu her şeye değer katan, emekleriyle toprağı yoğuran çiftçilerimize kolaylıklar diliyoruz” diye konuştu.
Tahtasız’a köy ziyaretinde; İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Yıldız Bek, İl Başkan Yardımcıları; Duran Arslan, Celal Uysal, Ümit Er, Burhan Erdem ve Ali Bükücü de eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.